Κόσμος

Πορτογαλία: Ο Σεντένο διορίστηκε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο διορίστηκε σήμερα και επίσημα διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας του.

Η απόφαση, την οποία είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στην Πορτογαλία.

Ο 53χρονος Σεντένο διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον Κάρλος Κόστα που ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας επί μια δεκαετία.

Στις 9 Ιουνίου ο Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε ότι σκόπευε να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, μια θέση που κατείχε από τον Δεκέμβριο του 2017. Παραιτήθηκε επίσης από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και τον αντικατέστησε ο Ζοάο Λεάο, ο υφυπουργός Προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό