Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πώς έζησαν τον τρόμο στις Βρυξέλλες οι καθαρίστριες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Πώς έζησαν τον τρόμο στις Βρυξέλλες οι καθαρίστριες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στο απέναντι κτίριο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι έχουν αναστατωθεί από μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας που μπήκε σε κατάσταση σοκ μέσα στο κτίριο, αφού έζησε από κοντά την επίθεση στο μετρό στις Βρυξέλλες. 

Στο απέναντι κτίριο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι έχουν αναστατωθεί από μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας που μπήκε σε κατάσταση σοκ μέσα στο κτίριο, αφού έζησε από κοντά την επίθεση στο μετρό.

Συνάδελφός της, που δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά της, μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την κατάσταση της γυναίκας: «Ήταν σοκαρισμένη και έκλαιγε. Μόλις είχε τελειώσει τη βάρδιά της και γυρνούσε στο σπίτι της. Μας είπε ότι περίμενε το μετρό με κατεύθυνση το Erasme.

Μόλις σταμάτησε ο συρμός και άνοιξαν οι πόρτες, μας είπε ότι είδε κάποιον να κουβαλάει κάτι και αμέσως μετά έγινε η έκρηξη. Έτρεξε να βγει έξω και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Δεν μπορούσε να μας πει περισσότερα γιατί δε μιλάει καλά γαλλικά. Είναι από το Βιετνάμ».

Η γυναίκα αυτή όμως δεν ήταν η μόνη υπάλληλος του Συμβουλίου που βρισκόταν στο μετρό την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Συμβουλίου, εκείνη την ώρα είχε σχολάσει η βραδινή βάρδια των καθαριστριών και ακόμα μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ελαφριά τραυματισμένη. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της.

Για κάποιους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών οργάνων, το Συμβούλιο και η Επιτροπή είναι προφανείς τρομοκρατικοί «στόχοι» για λόγους «συμβολισμού». «Φοβόμαστε ότι το χτύπημα στην κοντινή στάση του μετρό ήταν μόνο προειδοποίηση και ότι μια μέρα θα τινάξουν στον αέρα το ίδιο Συμβούλιο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στον αντίποδα, άλλος υπάλληλος του Συμβουλίου από την υπηρεσία Τύπου και ελληνικής καταγωγής αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν «υποκύπτει στο φόβο». «Το κτίριο του Συμβουλίου είναι ένα σύμβολο της ΕΕ ωστόσο φυλάσσεται καλά και τα σημερινά χτυπήματα έγιναν σε χώρους που δε φυλάσσονται. Περισσότερο ανησυχώ για τα παιδιά μου που κυκλοφορούν στους δρόμους και λιγότερο για μας εδώ μέσα», εξηγεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε