Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πώς η Χαμάς αιματοκύλισε το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ – Το χρονικό του μακελειού και συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς η Χαμάς αιματοκύλισε το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ – Το χρονικό του μακελειού και συγκλονιστικές μαρτυρίες

Το χρονικό της μεγάλης σφαγής που εκτυλίχθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο φεστιβάλ στη μεθόριο του Ισραήλ κατά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς δίνει στη δημοσιότητα το CNN.

Συγκεκριμένα, το CNN συγκέντρωσε πάνω από 50 βίντεο από το μοιραίο φεστιβάλ του Ισραήλ, αλλά και 12 μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να σωθούν από το μένος των τρομοκρατών της Χαμάς.

Στο βίντεο φαίνονται αρχικά νεαροί να χορεύουν και να τραγουδούν. Η φρίκη ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου: «Όλα έμοιαζαν ειρηνικά και ήρεμα, διασκεδάζαμε ακούγαμε μουσική, χορεύαμε, υπήρχε καλή ατμόσφαιρα», περιγράφει επιζών της μεγάλης σφαγής.

Ξαφνικά η μουσική σταμάτησε, αλλά κανείς ακόμα δεν μπορούσε να φανταστεί όλα όσα θα ακολουθούσαν.

Αφού οι σειρήνες ξεκίνησαν να χτυπούν τότε κάποιοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση ήταν περίεργη.

Οι αμέσως επόμενες κινήσεις ήταν καθοριστικές για όσους βρέθηκαν στα φεστιβάλ. Οι περισσότεροι που επέλεξαν να μπουν στα αυτοκίνητά τους και να φύγουν σώθηκαν, αν και κάποιοι από αυτούς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ωστόσο, κάποιοι επέλεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια, άλλοι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο κάτω από τα λιγοστά δέντρα ενώ άλλοι άρχισαν απλά να τρέχουν. 

Τα καταφύγια ήταν τέσσερα περιγράφει το βίντεο του CNN. Όμως, οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν προνοήσει και είχαν κλείσει τις τρεις από τις τέσσερις εξόδους του φεστιβάλ. 

Η έξοδος ήταν πρακτικά μία και έτσι οι τρομοκράτες της Χαμάς ακολούθησαν κάποιους από αυτούς πετώντας μέσα χειροβομβίδες.

«Είδα πολλούς να πεθαίνουν από πυροβολισμούς», περιγράφει ένας από τους επιζώντες.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του φεστιβάλ, 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πόσους Ισραηλινούς κατάφεραν να πάρουν ως ομήρους στην Γάζα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις