Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόσο πιο χαμηλά Ντόναλντ; Με “υπογραφή” Τραμπ οι επιταγές στους πληγέντες από τον κορονοϊό

Τραμπ
Φωτογραφία Reuters

Το τερμάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ είπατε; Όχι. Υπάρχει και πιο… κάτω για τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως το να βάλει το όνομά του στις επιταγές που θα στείλει το αμερικανικό κράτος σε όσους επλήγησαν από την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο άνθρωπος που υποτίμησε την κρίση, ο πρόεδρος που τα βάζει με όλους τους άλλους για να μην παραδεχτεί τις ευθύνες του, ο ηγέτης που βλέπει καθημερινά πολίτες της χώρας του να πεθαίνουν από τον κορονοϊό κατά χιλιάδες δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για ένα πράγμα: να κερδίσει ξανά τις εκλογές. Αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και εκμεταλλεύεται τα πάντα.

Click4more Επικίνδυνος Τραμπ: Διέκοψε τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ – «Διέσπειρε την παραπληροφόρηση της Κίνας»

Όπως την οικονομική ενίσχυση που θα δώσει το κράτος στους εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε και φυσικά το υπουργείο Οικονομικών του έκανε τη χάρη, να τυπωθεί στις επιταγές το όνομά του! Δεν τον νοιάζει αν εξαιτίας αυτού θα καθυστερήσουν να φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων τα χρήματα από το επίδομα. Τον Ντόναλντ Τραμπ τον νοιάζει να είναι στις επιταγές το όνομά του για να θυμούνται οι Αμερικανοί πως εκείνος τους έδωσε το επίδομα. Βασικά, θέλει να το θυμούνται κυρίως στις 3 Νοεμβρίου 2020. Όταν θα πάνε να ψηφίσουν…

Click4more Θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ με 2.228 θανάτους σε μια μέρα

Το θέμα αποκάλυψε η Washington Post και φυσικά έχει προκαλέσει σάλο. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους η εφημερίδα έγραψε σε χθεσινό της άρθρο ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων, που θα σταλούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2,3 τρισεκ. δολαρίων που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της covid-19 στην αμερικανική οικονομία, θα έχουν το όνομα του Τραμπ στη γραμμή την οποία κανείς μπορεί να συμπληρώσει για να υπενθυμίζει τον σκοπό της επιταγής.

Η Washington Post επεσήμανε ότι η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις χθες Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Η ομάδα, που εργάζεται από το σπίτι, τώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα για να κάνει την αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην έκδοση των πρώτων επιταγών», τόνιζε η εφημερίδα.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις