Κόσμος

Πόσοι άνθρωποι χάνονται στον πλανήτη από πνιγμό στη θάλασσα

Ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί μία τις κυριότερες αιτίες θανάτου νέων ανθρώπων στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι 372.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητώντας από τις χώρες να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους αφορούν ανθρώπους κάτω των 25 ετών. Από τα παιδιά, το μεγαλύτερο ποσοστό πνιγμών καταγράφεται στις ηλικίες κάτω των 5 ετών, υπογραμμίζεται στην έκθεση του ΠΟΥ. Στην έρευνα του Οργανισμού περιλαμβάνονται οι πνιγμοί στη θάλασσα από κάθε είδους αιτία, ακόμη και από τσουνάμι.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν “κρυφοί δολοφόνοι” και ότι ο πνιγμός είναι ένας από αυτούς, τόνισε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά πνιγμών καταγράφονται σε χώρες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα στην Αφρική, στη Νοτιοανατολική Ασία και ορισμένες περιοχές του δυτικού Ειρηνικού. Περισσότεροι από τους μισούς πνιγμούς παγκοσμίως γίνονται σε αυτές τις δύο τελευταίες περιοχές.

Στην Αφρική το ποσοστό των πνιγμών είναι 13 φορές υψηλότερο από εκείνο των ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να εγκαταστήσουν μπάρες για να ελέγχουν την πρόσβαση προς τους υδάτινους όγκους, να φροντίσουν να μαθαίνουν κολύμπι τα παιδιά και να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών οι ενήλικές, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σε κρατικό επίπεδο ο Οργανισμός ζητά να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τη μεταφορά επιβατών σε πλοία.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις φτωχές χώρες αλλά και τις πλούσιες. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το άμεσο και το έμμεσο κόστος των πνιγμών ανέχεται σε ετήσια βάση στα 273 εκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft