Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΠΟΥ: 6 με 8 εκατ. οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως

ΠΟΥ: 6 με 8 εκατ. οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από τους θανάτους που αποδίδονται στον κορονοϊό από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Δεκέμβριο 2019 στην Κίνα, είναι η υπερβάλλουσα θνητότητα που προκάλεσε η πανδημία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης για τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας, ο Π.Ο.Υ αναφέρει η νόσος προκάλεσε τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θανάτους, εμμέσως ή αμέσως, ενώ ο επίσημος αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στον κορονοϊό ανήλθε σε περίπου 1,8 εκατομμύριο.

Ο οργανισμός υπολογίζει σε 3,4 εκατομμύρια τους ανθρώπους που πέθαναν απευθείας από την νόσο μέχρι τον Μάιο 2021.

«…ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα 2 έως 3 φορές υψηλότερος. Αρα υπολογίζω με ασφάλεια ότι περί τα 6 έως 8 εκατομμύρια θάνατοι θα ήταν η εκτίμηση σε μία προειδοποιητική αναφορά», δήλωσε η Σαμίρα Ασμα, γενική υποδιευθύντρια Στοιχείων και Αναλύσεων, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η εκτίμηση περιλαμβάνει τόσο τους θανάτους που δεν έχουν καταγραφεί, όσο και τους έμμεσους θανάτους που οφείλονται στην έλλειψη νοσοκομειακής φροντίδας ή τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και άλλους παράγοντες.

Ο οργανισμός δεν έδωσε στοιχεία για την υπερβάλλουσα θνητότητα που έχει καταγραφεί κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις