Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΟΥ για κορονοϊό: Απέχει πολύ το τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ για κορονοϊό: Απέχει πολύ το τέλος της πανδημίας

Σε μια άκρως ανησυχητική δήλωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μάλιστα την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. 

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται πολύ μακριά. Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις απάντησε ότι “απέχει πολύ από το τέλος”.

«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι η οξεία φάση της πανδημίας μπορεί να τελειώσει αυτό τον χρόνο αλλά ότι θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ικανοποιηθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Έπειτα από πάνω από ένα μήνα μείωσης, τα κρούσματα της COVID ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ με lockdown να έχουν επιβληθεί στην Ασία και στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ένας συνδυασμός παραγόντων ευθύνεται για την αύξηση, περιλαμβανομένης της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον και της υποπαραλλαγής της, της BA.2, αλλά και της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ο ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις