Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πούτιν – Ερντογάν: “Κοινή επιτυχία η Συρία”

Φωτογραφία: Reuters

Το δίδυμο Πούτιν – Ερντογάν ξεκινά να… βγάζει ειδήσεις. Τι ειπώθηκε στις κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών μετά την συνάντηση στην Άγκυρα.

Ρωσία – Τουρκία και… Πούτιν – Ερντογάν. Οι ηγέτες των δύο χωρών συναντώνται επισήμως στην Άγκυρα και το ζήτημα της Συρίας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Πούτιν - Ερντογάν

Πούτιν – Ερντογάν για Συρία: “Κοινή επιτυχία”

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με… κάθε επισημότητα στο “παλάτι” του “σουλτάνου” Ερντογάν, στην Άγκυρα. Η πρώτη “είδηση” που βγαίνει από την συνάντηση, έχει να κάνει με την Συρία.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν δήλωση του Ρώσου προέδρου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λοιπόν, τόνισε: “Οι συμφωνίες για την Συρία είναι κοινές επιτυχίες με την Τουρκία. Ανοίγουν έναν δρόμο για να δοθεί τέλος στον εμφύλιο πόλεμο“.

Πούτιν - Ερντογάν

Την δήλωση αυτή όπως και αναλυτικό ρεπορτάζ μεταφέρει το rt.com.

Πώς έγινε η υποδοχή Πούτιν

Η επίσημη υποδοχή του ρώσου προέδρου, έγινε υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος. Νωρίτεραμ το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδιδε πληροφορίες από τα… ενδότερα.

Πούτιν - Ερντογάν

Συγκεκριμένα τόνιζε πως οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης γίνονταν σαφές πως οι δύο άνδρες τα… έλεγαν χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Κάτι που σημαίνει πως η πληροφορόσηση για τα όσα ειπώθηκαν θα έρχεται σταδιακά…

Πούτιν - Ερντογάν

Η πρώτη ενημέρωση, έλεγε πως το κύριο θέμα επρόκειτο να είναι ο συντονισμός δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία. Κάτι που επιβεβαιώνεται, αφού όπως προαναφέραμε, η πρώτη δήλωση που “βγήκε” στα ΜΜΕ ήταν αυτή του Πούτιν για την Ρωσία.

Πηγή: rt.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις