Site icon NewsIT
22:48 Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

Πούτιν: Η γη της ανατολικής Ουκρανίας είναι ρωσική – Στον «αέρα» οι συνομιλίες για λήξη του πολέμου

Στις εγγυήσεις ασφαλείας τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία θα πρέπει να επικεντρωθούν οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες, τόνισε ο Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin / Sputnik / Φωτογραφία Gavriil Grigorov / Pool via REUTERS

Σε κίνδυνο βάζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη διεξαγωγή συνομιλιών για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη (22.10.2026) ότι τα εδάφη στην ανατολική Ουκρανία τα οποία διεκδικεί η Μόσχα είναι «ιστορικά ρωσική γη».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης, ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές τριμερείς συνομιλίες στις οποίες θα μετέχουν η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία, θα πρέπει να εστιάσουν στις εγγυήσεις ασφαλείας τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα πρέπει να συζητηθούν και ευρύτερα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version