Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πούτιν: Κάντε παιδιά γιατί… χανόμαστε!

Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Κίνητρα για… λύση του δημογραφικού στην Ρωσία, το οποίο επιδεινώνεται, παίρνει ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν… ανησυχεί! Αφορμή η επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης που παρατηρείται εκ νέου στην Ρωσία. Κι έτσι αποφάσισε να… πάρει μέτρα.

Συγκεκριμένα πρότεινε την χορήγηση μηναίου επιδόματος για το πρώτο παιδί. Επίδομα που μάλιστα θα δίνεται επί ενάμιση χρόνο στις οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

Παράλληλα παρατείνεται η χορήγηση επιδόματος τέκνων. Στήριξη όμως θα παρέχεται και στις οικογένειες οι οποίες θα αποκτήσουν εντός του 2018 δεύτερο ή τρίτο παιδί. Συγκεκριμένα το κράτος θα επιδοτεί το επιτόκιο των στεγαστικών τους δανείων.

Το επίδομα για το πρώτο παιδί θα αντιστοιχεί στο πόσο του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, όπως διαμορφώνεται ανά περιοχή. Το επίδομα θα καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2018. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα φθάνει τα 10.500 ρούβλια (150 ευρώ). Δηλαδή συνολικά 2.700 ευρώ σε βάθος 18μηνου.

Ποια είναι τα αίτια κατά τον Πούτιν

Το επίδομα για το πρώτο παιδί είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στο να αυξηθεί η γεννητικότητα, καθώς όπως επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος η δημογραφική κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί και πάλι.

Ως αίτια της επιδείνωσης αυτής επικαλέσθηκε τις δύο δημογραφικές κρίσεις, που είχαν σημειωθεί η μία μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο-σ.σ) και η άλλη την δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα νέο σύνολο μέτρων το οποίο θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τονίζοντας ότι το κράτος «ασχολείται σταθερά και με συνέπεια» με την δημογραφική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις