Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πούτιν: Πυρ και μανία με δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση της δημοτικότητάς του!

Πούτιν: Πυρ και μανία με δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση της δημοτικότητάς του!
Reuters (αρχείο)

Εξηγήσεις ζητά το Κρεμλίνο μετά από πρόσφατη δημοσκόπηση του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης (Viciom), η οποία έδειχνε πτώση της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Περιμένουμε κάποια ανάλυση από τους αξιοσέβαστους εμπειρογνώμονές μας, να μας εξηγήσουν, πώς μπορεί να πέφτει το επίπεδο της εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο Πούτιν, αλλά να αυξάνει η δημοτικότητά του μεταξύ των ψηφοφόρων.

Πρόκειται για σύνθετη ανάλυση και ελπίζουμε ότι θα την δούμε κάποια στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο δίνει προσοχή σε όλες αυτές τις έρευνες.

Το Viciom στις 24 Μαΐου δημοσίευσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε και είχε ως θέμα την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στους πολιτικούς.

Το 31,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται στον Πούτιν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό ήταν το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2006. Ωστόσο οι Ρώσοι σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση εξακολουθούν να δείχνουν στον Πούτιν την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πολιτικό.

Ο διευθυντής του Viciom μιλώντας στην εκπομπή Hard Day’s Night στο τηλεοπτικό δίκτυο “Ντοζντ” είχε δηλώσει ότι η αιτία της πτώσης της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου οφείλεται στο ό,τι οι Ρώσοι δεν πιστεύουν ότι η ζωή τους θα γίνει καλύτερη.

“Νομίζω ότι η κύρια αιτία είναι ότι δεν κατανοούμε πότε θα αρχίσουμε να ζούμε καλύτερα. Τι σημαίνει ζω καλύτερα; Σημαίνει, ότι θα ζω καλύτερα όταν αρχίσουν να αυξάνονται τα εισοδήματα; Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, στα οποία είναι αλήθεια ότι σήμερα ελάχιστοι τα πιστεύουν, τα τελευταία πέντε χρόνια τα εισοδήματά μας δεν αυξάνονται”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις