Κόσμος

Πούτιν: «Τα ρωσικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το Κουρσκ – Το καθεστώς του Κιέβου απέτυχε πλήρως»

Η Ρωσία προσπαθούσε να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιφέρεια Κουρσκ από τον περασμένο Αύγουστο

Την ανακατάληψη της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ στην δυτική Ρωσία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοίνωσε σήμερα (26.04.2025) ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδικότερα, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, έδωσε σήμερα αναφορά στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με σημείο αναφοράς την ανακατάληψη του Κουρσκ.

«Το καθεστώς του Κιέβου απέτυχε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. Από την πλευρά του, ο Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν μεταξύ άλλων και οι στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα που πολέμησαν στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως η Ρωσία προσπαθούσε να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από το Κουρσκ από τον περασμένο Αύγουστο, μετά την αιφνιδιαστική εισβολή τους που έφερε σε δύσκολη θέση τον Πούτιν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε εξηγήσει τους αντικειμενικούς σκοπούς που είχε η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ, τον Αύγουστο του 2024.

«Χάρη στην επιχείρηση αυτή καταφέραμε να μειώσουμε την πίεση σε άλλα μέρη του μετώπου, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντονέτσκ. Είναι απολύτως κρίσιμο να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τον ρωσικό εξοπλισμό και την διοικητική μέριμνα κι επιμελητεία που χρησιμοποιούν οι κατακτητές» είχε δηλώσει ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μαρτύρησε στα χέρια των Ρώσων»: Τα βασανιστήρια και ο φρικτός θάνατος της 27χρονης Ουκρανής δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα
Αποκαλυπτική έρευνα του Guardian για τα όσα υπέστη η Βικτόρια Ρόσκινα μετά τη σύλληψή της στη Ζαπορίζια το καλοκαίρι του 2023 - Θεωρούνταν πολύτιμο διαπραγματευτικό χαρτί
Η 27χρονη δημοσιογράφος Βικτόρια Ρόσκινα από την Ουκρανία 3
Συνελήφθη 16χρονος ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία
Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας