Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Πούτιν: Θα επισκεφτεί επίσημα την Κίνα τον Οκτώβριο, στο πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας μετά το διεθνές ένταλμα εναντίον του

Πούτιν: Θα επισκεφτεί επίσημα την Κίνα τον Οκτώβριο, στο πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας μετά το διεθνές ένταλμα εναντίον του

Η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα την οποία θα επισκεφτεί ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τότε που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος πολέμου και συγκεκριμένα της εξαναγκαστικής μεταφοράς παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Ο Πούτιν – που δέχθηκε σήμερα τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι με τον οποίο είχε συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη – αποδέχθηκε επίσημα την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα τον Οκτώβριο, ανέφερε η εφημερίδα Vedomosti.

Χθες (19/9/2023) ο Νικολάι Πάτρουσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είχε προαναγγείλει ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί τον Οκτώβριο στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες.

«Τον Οκτώβριο, ανυπομονούμε για λεπτομερείς διμερείς συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο», δήλωσε ο Πάτρουσεφ σε συνάντηση στη Μόσχα με τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της Κίνας, τον Ουάνγκ Γι.

Στο Πεκίνο, ο Πούτιν θα λάβει μέρος σε φόρουμ για την πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος» (Belt and Road) της Κίνας, σύμφωνα με τον Πάτρουσεφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις