Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πούτιν: “Δεν επηρέασα το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών”

Πούτιν: “Δεν επηρέασα το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών”

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πέρσι βασίστηκαν σε φήμες και η Μόσχα δεν επιθυμεί να παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στη ρωσική πολιτική, διαμήνυσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο σε μια ερώτηση δημοσιογράφου για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι η Ρωσία μπορεί να παρέμβει στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου.

“Δεν παρεμβήκαμε ποτέ στην πολιτική ζωή και την πολιτική διαδικασία άλλων χωρών και δεν θέλουμε κανένας να επεμβαίνει στη δική μας πολιτική ζωή και την εξωτερική πολιτική”, τόνισε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ξένες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να παρέμβουν στη ρωσική πολιτική σκηνή, ακόμη και μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν το αποτέλεσμα εγχώριων, αμερικανικών πολιτικών αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε