Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πρίγκιπας Harry: Έμεινε 28 ώρες και 42 λεπτά στη Βρετανία και έφυγε μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Πρίγκιπας Harry: Έμεινε 28 ώρες και 42 λεπτά στη Βρετανία και έφυγε μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

O πρίγκιπας Χάρι ήρθε στη Βρετανία, είδε τη χθεσινή (6.5.2023) στέψη του πατέρα του βασιλιά Καρόλου και αμέσως μετά έγινε… καπνός και έφυγε για τις ΗΠΑ έχοντας συμπληρώσει συνολικά μόλις 28 ώρες και 42 λεπτά στην πατρίδα του.

Ο πρίγκιπας Harry ήταν ένα από τα πρόσωπα που πάνω τους στράφηκαν όλα τα βλέμματα χθες στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στην στέψη του βασιλιά Καρόλου ως μονάρχη της Βρετανίας. Και όχι άδικα.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου θεωρείται το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας μετά τα όσα ισχυρίστηκε στο βιβλίο του, Spare.

Ο πρίγκιπας Χάρι διέψευσε τα σενάρια που ανέφεραν ότι δεν θα έδινε το παρών στην τελετή στέψης του πατέρα του και πήγε στη Βρετανία από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται με τα παιδιά του και την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Πήγε βέβαια, στην πατρίδα του μόνος του και χωρίς τη γυναίκα του που θεωρείται κι αυτή persona non gratta από την βασιλική οικογένεια. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πάντως, ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν πήγε στην Βρετανία για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, διότι ο γιος της γιόρταζε τα 4α γενέθλιά του.

Ο πρίγκιπας Harry ήταν στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, αλλά αμέσως μετά έφυγε από εκεί συνοδευόμενος από ένα μέλος της μητροπολιτικής αστυνομίας και άλλους τέσσερις συνοδούς και δεν ήταν στην πρώτη εμφάνιση του πατέρα του ως βασιλιάς στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Πήγε κατευθείαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου και επέστρεψε στην Καλιφόρνια. Μάλιστα ήταν τόσο… φουριόζος που αναχώρησε για το αεροδρόμιο φορώντας τα μετάλλιά του.

Τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Harry έφυγε άρον άρον, διότι ήθελε να πάει στην Καλιφόρνια και να προλάβει το πάρτι για τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

Σενάρια λένε πάντως, ότι ο πρίγκιπας Harry μάλλον δεν πρόλαβε το πάρτι και όταν έφτασε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια τα παιδιά του να είχαν πέσει ήδη για ύπνο.

Ο πρίγκιπας Harry αναχώρησε για τις ΗΠΑ με το αεροπλάνο λίγο πριν τις 18:30 (τοπική ώρα), έχοντας συμπληρώσει συνολικά μόλις 28 ώρες και 42 λεπτά στην πατρίδα του, την Βρετανία.

Αμήχανος και στην τρίτη σειρά των καθισμάτων στην τελετή

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε χαμογελαστός στο Αββαείο του Γουέστμινστερ για την τελετή στέψης του Καρόλου, αλλά στη συνέχεια το χαμόγελό του άρχισε να χάνεται και να γίνεται όλο πιο αμήχανο.

 

Ο πρίγκιπας Harry είχε τοποθετηθεί στην τρίτη σειρά καθισμάτων και προς τα μέσα, μακριά από τον αδελφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Η τοποθέτησή του στην τρίτη σειρά ήταν φυσικά ένα… δείγμα της στάσης που έχει η βασιλική οικογένεια απέναντί του μετά το βιβλίο του. Ο πρίγκιπας Harry μάλιστα, καθόταν δίπλα όχι σε κάποιο εξ αίματος συγγενή του, αλλά στον σύζυγο της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Edoardo Mapelli Mozzi.

Τα βλέμματα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου, έριχνε βλέμματα προς τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ στην τελετή στέψης, αλλά ο αδελφός του δεν γύρισε ποτέ προς τα πίσω για να κοιτάξει προς τον πρίγκιπα Harry.

Σενάρια ανέφεραν επίσης ότι δεν φάνηκε να ψέλνει – αντίθετα με όλους όσοι ήταν στο Αββαείο – τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας “God Save The King”, την ώρα που ο εστεμμένος πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, περνούσε από μπροστά του.

Μετά την τελετή έφυγε αμέσως για το αεροδρόμιο, για να πετάξει στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες της Daily Mail ανέφεραν πάντως, ότι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είχε καταρτίσει το παλάτι δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την συμμετοχή του στο ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα ή σε κάποιες επίσημες ή ανεπίσημες φωτογραφίες, ή μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις