Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο Πρίγκιπας Άντριου, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ που έχει αμαυρώσει όσο… ελάχιστοι το «στέμμα»- πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Virginia Giuffre.

Πρόκειται για την γυναίκα η οποία τον κατηγορούσε πως την βίασε ενώ ήταν έφηβη. Η γυναίκα είχε καταγγείλει πως ο Πρίγκιπας Άντριου την βίασε, ενώ η ίδια είχε πέσει θύμα βιασμού κι από τον φίλο του, τον διαβόητο -πια- σεξουαλικό παραβάτη Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Το χρηματικό ποσό που θα πληρώσει ο 61χρονος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει εμπιστευτικό σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δύο πλευρές στο δικαστικό έγγραφο που είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους New York Times, ο Πρίγκιπας Άντριου προτίθεται να κάνει μια «σημαντική δωρεά» σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει θύματα κακοποίησης και του οποίου επικεφαλής είναι η Τζιούφρε.

Τι λέει ο Πρίγκιπας Άντριου μετά τις εξελίξεις

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Η Τζιούφρε κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

Με τη σημερινή εξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.

Μια εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις