Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το newsit.gr στο Μπάκιγχαμ (pics, video)

Την τρίτη ημέρα εθνικού πένθους διανύει η Βρετανία, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, και το newsit.gr σας μεταδίδει εικόνες από το Μπάκιγχαμ, όπου κόσμος συρρέει για να αφήσει λουλούδια και μηνύματα αγάπης.  

Κυριακή 11 Απριλίου 2021, η τελευταία ημέρα των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, και υπό την… κλασική συννεφιά που χαρακτηρίζει το Λονδίνο, άνθρωποι κάθε ηλικίας περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, για να πλησιάσουν την πύλη του Μπάκιγχαμ και να αφήσουν λίγα λουλούδια, αλλά και μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στη βασιλική οικογένεια. 

b

Παρά το γεγονός ότι το Παλάτι ζήτησε αντί λουλουδιών, να δοθούν χρήματα σε φιλανθρωπίες, που συνήθιζε να κάνει ο Δούκας του Εδιμβούργου, η αγάπη του κόσμου για τον Φίλιππο ήταν τόσο μεγάλη, που θέλουν να τον τιμήσουν και να τον “αποχαιρετήσουν” με τον δικό τους τρόπο. 

b b

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και περιπολούν την περιοχή για να υπενθυμίζουν στο πλήθος ότι πρέπει να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, λόγω του κορονοϊού, έχοντας… αποδεχτεί το γεγονός, ότι ο κόσμος αγνοεί τις συστάσεις των αρχών να μην πηγαίνει έξω από τις βασιλικές κατοικίες, καθώς απαγορεύονται οι συναθροίσεις.   

Στο σημείο βρίσκονται, φυσικά, από το πρωί μέχρι το βράδυ δημοσιογράφοι εγχώριων αλλά και διεθνών ΜΜΕ.

b

Η Αστυνομία έχει εντολές να μην δίνει πληροφορίες στα ΜΜΕ για τον αριθμό των ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά το Μπάκιγχαμ, από την Παρασκευή (09.04.2021), όταν και ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου. Ωστόσο, το μόνο που εκτίμησαν είναι ότι οι επισκέπτες σίγουρα θα αυξηθούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, όταν θα αρθούν επίσημα τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.  

 

“Ευλογημένοι που έχουμε μία βασιλική οικογένεια”

“Αισθάνομαι λυπημένη και σοκαρισμένη. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλά και πέρασε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο τον Μάρτιο, νομίζω πως όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύαμε ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν, καθώς είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένοι πάνω από 70 χρόνια, οπότε η απώλεια για αυτήν πρέπει να είναι τεράστια. Είχαν μία πολύ όμορφη σχέση”, λέει στο newsit.gr η 44χρονη Tara Drew, που εργάζεται ως πωλήτρια. 

Και συνεχίζει: “Ούσα Βρετανίδα κι έχοντας γεννηθεί στο Λονδίνο, η βασιλική οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εμένα. Είναι στην κουλτούρα μας να είμαστε πατριώτες. Έχω παρακολουθήσει όλες τις βασιλικές εκδηλώσεις και τις ετήσιες ομιλίες της Βασίλισσας την ημέρα των Χριστουγέννων. Πιστεύω ότι είμαστε ευλογημένοι που έχουμε μία βασιλική οικογένεια. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο αγαπημένος μου, είναι ευγενικός και αξιαγάπητος.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου, η είδηση διαδόθηκε αμέσως. Προσωπικά έλαβα μηνύματα από συγγενείς και φίλου που εξέφραζαν τη λύπη τους για την απώλεια ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας. Βρισκόμουν στη δουλειά μου και όλοι οι συνάδελφοι συζητούσαν για την είδηση αυτή.

Click4more: Πρίγκιπας Φίλιππος: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την κηδεία του – Όλες οι λεπτομέρειες

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολύ όμορφες φωτογραφίες και μηνύματα. Στο ραδιόφωνο και στις τηλεοράσεις έπαιζαν διαρκώς ανακοινώσεις και για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο η είδηση που πρωταγωνιστούσε δεν αφορούσε την πανδημία του κορονοϊού.

Έχουν γίνει ανακοινώσεις για την υπογραφή ενός διαδικτυακού βιβλίου συλλυπητηρίων ή δημοσίευση φωτογραφιών, ιστοριών και αναμνήσεων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο θάνατος του ήρθε σε μια τόσο θλιβερή στιγμή λόγω της πανδημίας αλλά και διότι απέμεναν μόλις δύο μήνες για να συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής”.

 

Η περίοδος πένθους της Βασίλισσας

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ έχει μπει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου και δεν θα εκτελέσει καθήκοντα, ακόμη και ιδιωτικά. Επίσης, η Βασιλική Σύμφωνη Γνώμη δεν θα δοθεί για νόμους της Κυβέρνησης, ενώ και οι κρατικές υποθέσεις θα τεθούν επίσης σε παύση.

Μετά την κηδεία, το Παλάτι θα διατηρήσει μια περαιτέρω περίοδο πένθους για 30 ημέρες.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 18