Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρίγκιπας Κάρολος: Επίθεση κατά της ελευθερίας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πρίγκιπας Κάρολος: Επίθεση κατά της ελευθερίας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας συνήθως απέχει από την «καυτή» επικαιρότητα, ωστόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα. Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Ουκρανούς μετά τη ρωσική εισβολή, την οποία χαρακτήρισε επίθεση “κατά της ελευθερίας”.

Ο 73χρονος πρίγκιπας Κάρολος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Σάουθεντ-ον-Σι που βρίσκεται ανατολικά του Λονδίνου και βυθίστηκε στο πένθος τον Οκτώβριο του 2021 λόγω της δολοφονίας του τοπικού βουλευτή Ντέιβιντ ‘Ειμες.

“Αυτό που βιώσαμε με την τρομερή τραγωδία στο Σάουθεντ ήταν μια επίθεση κατά της ελευθερίας, κατά μιας ανοιχτής κοινωνίας, κατά της ίδιας της ελευθερίας. Βλέπουμε τις ίδιες αξίες να δέχονται επίθεση σήμερα στην Ουκρανία με τον πιο υπερβολικό τρόπο“, δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος. “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που αντιστέκονται σε βάναυσες επιθέσεις“, πρόσθεσε.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες που μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας παίρνει θέση για την κρίση στην Ουκρανία.

Το Σάββατο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και η σύζυγός του Κέιτ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στους Ουκρανούς.

“Στηρίζουμε τον πρόεδρο και όλους τους Ουκρανούς καθώς αγωνίζονται γενναία για το μέλλον” της χώρας τους, έγραψε το βασιλικό ζευγάρι στο Twitter.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στους Ουκρανούς σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζει το ζευγάρι από τότε που αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια.

“Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας”, έγραψαν στην ιστοσελίδα της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης, χαρακτηρίζοντας τη ρωσική εισβολή “παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου”.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις