Κόσμος

Πρίγκιπας Χάρι: Δηλώνει σοκαρισμένος και παραιτείται από τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε το 2006

Ο πρίγκιπας Χάρι που ίδρυσε τον οργανισμό πριν από 20 χρόνια δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος» και «συντετριμμένος»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Σέισο του Λεσότο, ιδρυτές της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Sentebale», ανακοίνωσαν ότι παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους ως προστάτες. Η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με τις εσωτερικές διαφωνίες που προέκυψαν και οδήγησαν στην αποχώρηση μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρίγκιπας Χάρι που ίδρυσε τον οργανισμό πριν από 20 χρόνια δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος» και «συντετριμμένος». Η διαφωνία μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της προέδρου της οργάνωσης, Δρ. Σόφι Τσαντάουκα (Sophie Chandauka) που διορίστηκε το 2023, προέκυψε γύρω από την απόφαση να επικεντρωθεί η συγκέντρωση χρημάτων στην Αφρική, σύμφωνα με τους Times.

Σε κοινή δήλωσή τους, ο πρίγκιπας Χάρι και ο Σέισο ανέφεραν: «Αυτοί οι διαχειριστές ενήργησαν προς το συμφέρον της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ζητώντας από την πρόεδρο να παραιτηθεί, έχοντας παράλληλα υπόψη την ευημερία του προσωπικού. Ωστόσο, εκείνη μήνυσε την οργάνωση για να παραμείνει σε αυτήν την εθελοντική θέση, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη ρήξη στη σχέση τους».

Και προσθέτουν: «Ευχαριστούμε όλους τους διαχειριστές για την υπηρεσία τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι που αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Είμαστε σοκαρισμένοι που πρέπει να το κάνουμε αυτό, αλλά έχουμε μια διαρκή ευθύνη προς τους δικαιούχους του ιδρύματος, οπότε θα μοιραστούμε όλες τις ανησυχίες μας με την Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων για το πώς φτάσαμε ως εδώ».

Ο δούκας ίδρυσε την οργάνωση μόλις είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο για να βοηθήσει ευάλωτα παιδιά και νέους στο Λεσότο και την Μποτσουάνα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και όσους πάσχουν από το HIV/AIDS, σύμφωνα με τον Guardian.

Η ονομασία του οργανισμού μεταφράζεται σε «Μη με λησμονείς» στη γλώσσα Σεσότο. H ίδρυσή του ήταν ένας φόρος τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία
Δεν θα δέσει το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταΐό σε λιμάνι της Τενερίφης, θα αγκυροβολήσει στα ανοιχτά για λόγους ασφαλείας
Όταν το πλοίο φτάσει στα ανοιχτά της Τενερίφης θα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα οποιουδήποτε σκάφους σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από το Hondius
κρουαζιερόπλοιο