Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι: Ήθελε γυναίκα ή μητέρα; Τα ταραγμένα χρόνια μετά την Νταϊάνα

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

Λίγες μόνο ώρες μένουν από τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. Συγγραφέας που είχε αποκλειστική πρόσβαση στον πρίγκιπα Χάρι αναλύει την επιλογή του.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιεί η Angela Levin στο συγκινητικό βιβλίο της, αν κάποια ήταν στη θέση της Μέγκαν Μαρκλ θα τον ερωτευτόαν ακόμα περισσότερο.

Η Angela Levin τον συνόδευσε σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις και είχε πρόσβαση στον ίδιο στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Στο βιβλίο αποτυπώνει με λόγια αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες. Τη γοητεία ενός πρίγκιπα που πάντα ονειρευτόταν να είναι απλά ο Χάρι. Ονειρευόταν μια καριέρα στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο. Ένας ρόλος που δεν μπορούσε να κρατήσει για καιρό γιατί η παρουσία του ήταν μαγνήτης για τον εχθρό.

Μας κάνει να αισθανθούμε την απογοήτευσή του όταν μεταφέρθηκε κρυφά από το Αφγανιστάν το 2013 μετά από τέσσερις μήνες εκεί. Με όλη του την ψυχή ήλπιζε να επιστρέψει στην επαρχία Helmand για να υπηρετήσει τη χώρα του.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να καταρρέει. Το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα για αυτόν, όπως της είχε πει, ήταν να τον κρατήσει ασφαλή.

Μεγαλώνοντας όμως στην τοξική ατμόσφαιρα του γάμου των γονιών του, δεν ήταν μια ασφαλής συνθήκη για τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Η Νταϊάνα, όλο και πιο ανασφαλής και αυταρχική, προσκολλήθηκε στους γιους της για επιβεβαίωση. Αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

“Η μετατροπή του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ σε γονείς ήταν βαθιά καταστροφικό. Τους χρησιμοποιούσε για να την προστατεύσουν” γράφει η Angela Levin.

Το ώριμο σχόλιο του πρίγκιπα Χάρι στην Νταϊάνα για τον χωρισμό

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγε στο σχολείο για να τους πει ότι θα χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο Γουίλιαμ ξέσπασε σε κλάματα. Ο πρίγκιπας Χάρι όμως έβλεπε το αναγκαίο. “Ελπίζω ότι θα είστε και οι δύο πιο ευτυχισμένοι”. Αυτά ήταν τα λόγια που γύρισε και είπε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ήταν ένα ανιδιοτελές και εντυπωσιακό σχόλιο για ένα 8χρονο αγόρι. Τότε ήρθε και ο αιφνίδιος θάνατός της. Ο πρίγκιπας Χάρι είπε στην Angela Levin πόσο μίσησε την ιδέα να περπατήσουν με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ πίσω από το φέρετρό της. Πιστεύει ότι κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να το κάνει.

Ο χαμός της μητέρας του τον οδήγησε στο απόλυτο χάος. Περικυκλωμένος από σωματοφύλακες, φίλους, νταντάδες και σχέσεις στην εφηβεία του, κανείς δεν φαινόταν να συνειδητοποιεί ότι χρειαζόταν σωστή καθοδήγηση.

Στη βασιλική οικογένεια εξακολουθούσαν να είναι άκαμπτοι. Ήταν ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι που χρειάστηκε να το αλλάξει αυτό. Χρόνια μετά με την παραδοχή της αλήθειας δημόσια.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ θέλουν ένα καλύτερο κόσμο

Χάρη σε αυτόν απομακρύνθηκε το στίγμα για την ψυχική υγεία και οι κλήσεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας αυξήθηκαν μέσα στην ίδια νύχτα κατά 38%. Η Levin αποκαλύπτει ότι η εμπειρία του με το στρατιωτικό καμουφλάζ μεταμορφώθηκε σε μια ανάγκη για συναισθηματικό καμουφλάζ.

Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε φτάσει στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης το 2013. Έπνιγε τον πόνο του στο ποτό και ακολουθούσε μια ζωή στα άκρα. Και τώρα ζει το φαινόμενο Μέγκαν Μαρκλ όπως το χαρακτηρίζει η συγγραφέας.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός νιώθει ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση των μέσων ενημέρωσης. Ο κόσμος βλέπει την αγάπη που τους ενώνει. Είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Βαθιά μέσα του όμως ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει στη Μέγκαν Μαρκλ το ένστικτο μητρότητας.

Είναι η ευαισθησία και η θλίψη του πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με τη Levin, που τον έκανε τόσο συμπαθή σε πολλούς και ξύπνησε τα μητρικά ένστικτα στην αρραβωνιαστικιά του. “Ξέρει τι χρειάζεται. Ανάμεσα σε άλλα είναι και η αίσθηση της μητρικής φροντίδας”.

Κάτι που φαίνεται και στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη στο BBC, στην πρώτη τους βόλτα στο Nottingham που η Μέγκαν Μαρκλ κρατούσε το χέρι του και τον χάιδευε στην πλάτη. “Του φέρεται λίγο μητρικά. Αλλά το χρειάζεται και μερικές γυναίκες θέλουν να το κάνουν”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις