Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον έκαναν ξαφνική εμφάνιση στη δίκη του εκδότη της Daily Mail

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον έκαναν ξαφνική εμφάνιση στη δίκη του εκδότη της Daily Mail

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου πήγαν ξαφνικά σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον για τη δίκη του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail, που κατηγορείται από πολλές διασημότητες ότι επί χρόνια μάζευε πληροφορίες παγιδεύοντας τα τηλέφωνά τους, όπως και με άλλους παράνομους τρόπους.

Ο Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, έχει μηνύσει τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers (ALN) μαζί με τον Έλτον Τζον, τον σύζυγό του τραγουδιστή Ντέιβιντ Φέρνις και τις ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σέιντι Φροστ.

Ο πρίγκιπας έφτασε στο δικαστικό μέγαρο με ταξί, κάθισε στο βάθος της αίθουσας, σε απόσταση λίγων μέτρων από τους δικαστικούς ρεπόρτερ και κατά διαστήματα κρατούσε σημειώσεις. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι ενδέχεται να παρακολουθήσει μεγάλο μέρος της τετραήμερης προκαταρκτικής διαδικασίας. Δεν αναμένεται ωστόσο να συναντηθεί με τον πατέρα του ή με τον αδελφό του, τον διάδοχο Ουίλιαμ, κατά την παραμονή του στο Λονδίνο.

Ο Τζον και ο Φέρνις έφτασαν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ενώ η Φροστ βρισκόταν ήδη εκεί. Κανείς από τους ενάγοντες δεν αναμένεται να κάνει κάποια δήλωση στο δικαστήριο κατά τη διαδικασία αυτή.

Όλοι τους υποστηρίζουν ότι ήταν θύματα «πολλών παράνομων ενεργειών» εκ μέρους των εφημερίδων Daily Mail και Mail on Sunday. Μεταξύ άλλων, λένε ότι χάκερ έκλεβαν τα μηνύματα που λάμβαναν στα κινητά τηλέφωνά τους, ιδιωτικοί ντετέκτιβ απέκτησαν πρόσβαση, μέσω απάτης, στα ιατρικά αρχεία τους ενώ έγιναν και διαρρήξεις στις κατοικίες τους, σύμφωνα με αποσπάσματα των εγγράφων που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο οι δικηγόροι τους. Η δραστηριότητα αυτή συνεχιζόταν από το 1993 μέχρι το 2011 και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι και το 2018.

Ο Χάρι λέει ότι η δημοσίευση ρεπορτάζ για τον ίδιο του προκάλεσε «υποψίες και παράνοια… Ως αποτέλεσμα, έχασε ή απέκοψε φίλους και όλοι θεωρούνταν “ύποπτοι”». Ο πρίγκιπας έχει «οδυνηρές αναμνήσεις» από τις ευαίσθητες, ιδιωτικής φύσης πληροφορίες που αναφέρονταν στα έντυπα του ομίλου ANL σχετικά με την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του, αναφέρεται σε ένα έγγραφο.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος ANL δηλώνει ότι αρνείται κατηγορηματικά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και, αν χρειαστεί, θα αγωνιστεί για να τις καταρρίψει. Βασικός στόχος του είναι να απορριφθεί το κατηγορητήριο. Θεωρεί ότι πρόκειται για μια «ενορχηστρωμένη προσπάθεια να συρθούν οι εφημερίδες του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών για άρθρα που χρονολογούνται πριν από 30 χρόνια».

Ο βρετανικός Τύπος συγκλονίστηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνταν συνεργάτες του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις το 2011, όταν η ταμπλόιντ News of the World παρακολουθούσε τον τηλεφωνητή της Μίλι Ντόουλερ, μιας αγνοούμενης φοιτήτριας η οποία τελικά βρέθηκε νεκρή. Οι αποκαλύψεις οδήγησαν στο κλείσιμο της ταμπλόιντ, η οποία αναγκάστηκε να αποζημιώσει την οικογένεια της Ντόουλερ με το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών.

Πολλοί διάσημοι έχουν στραφεί στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικών ταμπλόιντ επειδή παρακολουθούνταν αλλά είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ο εκδότης της Daily Mail.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις