Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Αντίστροφη μέτρηση για τον παραμυθένιο γάμο

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Αντίστροφη μέτρηση για τον παραμυθένιο γάμο

Όλα είναι έτοιμα στη Μεγάλη Βρετανία για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Χιλιάδες Βρετανοί από τα ξημερώματα είναι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ για να τιμήσουν την βασιλική οικογένεια.

Το “κακό παιδί” της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι θα παντρευτεί την αγαπημένη του Μέγκαν Μαρκλ σε ένα “κλειστό” γάμο με πολλούς να λένε ότι το παραμύθι της Σταχτοπούτας που πήρε “σάρκα και οστά”. Καλεσμένα στο άτομο είναι 600 άτομα, ενώ οι προετοιμασίες, η τελετή και η δεξίωση (μαζί με την ασφάλεια) κόστισαν περίπου 45.000.000 ευρώ.

Πρώτος στην εκκλησία θα φθάσει ο πρίγκιπας Χάρι με τον αδελφό του Γουίλιαμ και στις 12 ακριβώς (ώρα Λονδίνου) θα έρθει η νύφη. Την Μέγκαν Μαρκλ θα παραδώσει στον γαμπρό ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και πατέρας του γαμπρού.

Πεθερός εν… δράσει – Η παράκληση της Μέγκαν Μαρκλ

Σε μια πρωτοφανή και συγκινητική κίνηση, ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι εκείνος που εκτός από το ρόλο του πεθερού θα έχει κι εκείνον του «πατέρα» για τη Μέγκαν Μαρκλ. Και ανέλαβε να είναι εκείνος που θα συνοδεύσει τη νύφη στο γάμο της και θα την παραδώσει στον γαμπρό, πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν Μαρκλ είδε τον πατέρα της να γίνεται το επίκεντρο ενός σκανδάλου που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ίδια και τη βασιλική οικογένεια. Πρώτα το σκάνδαλο με τις στημένες φωτογραφίες από παπαράτσι, μετά οι ήξεις αφήξεις για το αν θα πάει στο γάμο και τελικά η εγχείρηση καρδιάς που τον αφήνει μακριά από τη σημαντικότερη μέρα στη ζωή της κόρης του.

Ο Κάρολος αποφάσισε να «παρέμβει» για να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει. Μπορεί η ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον (σ.σ. την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Χάρι να αναφέρει πως η Μέγκαν Μαρκλ ήταν εκείνη που ζήτησε από τον πεθερό της να τη συνοδεύσει, αλλά μάλλον το… αντίθετο έγινε.

«Η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησε από την Αυτού Υψηλότητα τον πρίγκιπα της Ουαλίας να τη συνοδεύσει στην εκκλησία την ημέρα του γάμου της. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι χαρούμενος που μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καλωσορίσει την κυρία Μέγκαν Μαρκλ στη Βασιλική Οικογένεια«, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό είναι το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ

Το νυφικό που θα φορέσει η Μέγκαν Μαρκλ κοστίζει 100.000 λίρες (περίπου 113.000 ευρώ) και είναι ραμμένο στο χέρι και στολισμένο με πολλές χάντρες, ενώ φέρει την υπογραφή του βρετανικού οίκου υψηλής ραπτικής Ralph & Russo και φυσικά πληρώθηκε από την οικογένεια του γαμπρού, του Βρετανού πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Πηγές των Ανακτόρων και της βιομηχανίας της μόδας έχουν αποκαλύψει ότι η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός επέλεξε τον συγκεκριμένο οίκο μόδας για το νυφικό της με το οποίο θα εμφανιστεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενώπιον των 600 προσκεκλημένων και του περίπου ενός δισεκατομμυρίου τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο καθώς και στη δεξίωση που θα παρατεθεί μετά τον γάμο από την βασίλισσα στο St George`s Hall, μια αίθουσα μέσα στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

Στο γάμο τα αδέλφια της πριγκίπισσας Νταϊάνας

Στον γάμο έχουν προσκληθεί και τα τρία αδέλφια της πριγκίπισσας Νταϊάνας, της μητέρας του Χάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, όταν εκείνος ήταν 12 ετών. Την οικογένεια Σπένσερ θα εκπροσωπήσει η αδελφή της Νταϊάνας, η Λαίδη Τζέιν Φέλοους. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για τη λίστα των προσκεκλημένων, πέραν του ότι δεν περιλαμβάνονται σ` αυτήν πολιτικά πρόσωπα – εκτός και αν πρόκειται για προσωπικούς φίλους του ζεύγους. Κουμπάρος του Χάρι θα είναι ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Οι νεόνυμφοι δεν θα αναχωρήσουν αμέσως για τον μήνα του μέλιτος, αφού έχουν μια δημόσια υποχρέωση την εβδομάδα αμέσως μετά τον γάμο.

Η ιστορία πίσω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Εμβληματικός χώρος τέλεσης των βασιλικών γάμων και των βαπτίσεων, με μακρά ιστορία, το γοτθικού ρυθμού παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, θα συγκεντρώσει για ακόμη μια φορά τη βασιλική οικογένεια για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν.

Οικοδομήθηκε τον 15ο αιώνα και έκτοτε εκεί έγιναν πολλές τελετές για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, βαπτίσεις, γάμοι και κηδείες.

Το 1348, επηρεασμένος από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου, ο Εδουάρδος Γ’ ίδρυσε το Τάγμα της Περικνημίδας, το σημαντικότερο τάγμα ιπποτών, και όρισε εκκλησία του το παρεκκλήσι του Ουίνδσορ, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της Αγγλίας.

Το παρεκκλήσι στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε πλήρως στο σημερινό του ρυθμό μεταξύ 1475 και 1528. Εκεί φυλάσσεται το σπαθί του Εδουάρδου Γ’, μήκους 2,03 μέτρων.

Οι ιππότες αυτοί συνεχίζουν και σήμερα να πηγαίνουν στην ετήσια τελετή στο παρεκκλήσι υπέρ του τάγματος τους, σε μεγάλη πομπή φορώντας τις βαριές βελούδινες μπλε κάπες και τα μαύρα βελούδινα καπέλα που έχουν στο πλάι φτερό στρουθοκαμήλου. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κουμπάρος στο γάμο του αδελφού του Χάρι, είναι ο χιλιοστός ιππότης του τάγματος.

Επίσης, στο παρεκκλήσι έχουν τελεστεί 15 γάμοι, μια παράδοση που εγκαινίασε ο Εδουάρδος Ζ΄(1841-1910) με τον γάμο του με την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας, το 1863, και την οποία ακολούθησαν πολλά παιδιά της βασίλισσας Βικτωρίας.

Από τη βάφτιση στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι βαπτίστηκε εκεί το 1984 και το 1997 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε το χρίσμα σύμφωνα με την παράδοση της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας Κάρολος, πήγε στο παρεκκλήσι απλά για να πάρει ευχή, παρουσία της βασίλισσας, μετά τον πολιτικό του γάμο με την Καμίλα το 2005, καθώς και οι δύο τους ήταν διαζευγμένοι.

Ένας ακόμη γάμος θα τελεστεί φέτος στο παρεκκλήσι: αυτός της πριγκίπισσας Ευγενίας του Γιορκ, ξαδέλφης του Χάρι, με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ τον Οκτώβριο.

Ο προηγούμενος γάμος τελέστηκε πριν από δέκα χρόνια: ο μεγαλύτερος εγγονός της βασίλισσας, ο Πίτερ Φίλιπς, παντρεύτηκε την Καναδή ‘Οτομ Κέλι. Οι νιόπαντροι είχαν πουλήσει τις φωτογραφίες του γάμου τους σε ένα περιοδικό, κάτι που δυσαρέστησε ιδιαίτερα τη βασίλισσα.

Στο παρεκκλήσι, χωρητικότητας 800 ατόμων, κηδεύτηκε η βασιλομήτωρ Ελισάβετ το 2002 όπου και τάφηκε, δίπλα στον σύζυγό της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’.

Πολλοί ακόμη μονάρχες έχουν ταφεί εκεί, όπως ο Ερρίκος Η’, ο Εδουάρδος ΣΤ’, ο Κάρολος Α’ της Αγγλίας, ο Γεώργιος Δ’ και ο Γεώργιος Ε’.

Το παρεκκλήσι είναι χώρος προσευχής για τη βασίλισσα όταν μένει στον πύργο του Ουίνδσορ, μια από τις τρεις επίσημες κατοικίες της, ενώ μεταξύ άλλων εκεί τελείται η λειτουργία του Πάσχα στην οποία παρίσταται η βασιλική οικογένεια κάθε χρόνο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις