Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 24 χρόνια από το θάνατό της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 24 χρόνια από το θάνατό της

Πέρασαν 24 χρόνια από την ημέρα που η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε την τελευταία της πνοή σε τροχαίο στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επισκεφθούν το αγαπημένο της σημείο στον κήπο του Κένσιγκτον και να δουν το άγαλμά της.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουίλιαμ και ο Χάρι την 1η Ιουλίου έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, στον «Βυθισμένο Κήπο» του παλατιού που είναι γεμάτος με 4.000 διαφορετικά είδη λουλουδιών, ανάμεσά τους και το «μη-με-λησμόνει» που λάτρευε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το έργο, που είναι φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Ίαν Ρανκ-Μπρόντλεϊ παρουσιάζει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα περικυκλωμένη από τρία παιδιά. Σύμφωνα με δήλωση του παλατιού, το γλυπτό είναι εμπνευσμένο από την τελευταία περίοδο της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν «κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου» χάρη στην ανθρωπιστική της δράση και το άγαλμα «στοχεύει να μεταδώσει τον χαρακτήρα και τη συμπόνια της» κυρίως στα παιδιά.

Το ατύχημα που της στοίχισε τη ζωή

Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ, προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο οδηγός του οχήματος Ανρί Πολ, αλλά και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε, αλλά δεν έχασε αμέσως τη ζωή της. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα και η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις