Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Για 1,1 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το εμβληματικό πουλόβερ Black Sheep

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Για 1,1 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το εμβληματικό πουλόβερ Black Sheep
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για 1,1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το εμβληματικό πουλόβερ Black Sheep της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, το κόκκινο πουλόβερ με τα λευκά πρόβατα και το ένα μαύρο που είχε φορέσει το 1981, λίγο μετά τον αρραβώνα της με τον τότε Πρίγκιπα Κάρολο.

Η «μάχη» με τις προσφορές ήταν σκληρή, ανακοίνωσε ο Sotheby’s για τη δημοπρασία που έγινε για το εμβληματικό πουλόβερ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι οποίες έγιναν μέσω ίντερνετ. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα 1,1 εκατ. δολάρια του αγοραστή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της προμήθειας, είναι υπερδεκαπλάσιο από την αρχική εκτίμηση του Sotheby’s.

Ο οίκος υπολόγιζε ότι η τιμή του θα κυμαινόταν μεταξύ 50-80.000 δολαρίων, ωστόσο το ποσό έφτασε τελικά πολύ ψηλά σε μια δημοπρασία που ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου, αλλά τις τελευταίες ώρες τα «χτυπήματα» διαδέχονταν το ένα το άλλο και η τιμή εκτοξεύτηκε από τις 200.000 στο 1,1 εκατομμύριο.

Αμέσως μετά τον αρραβώνα της, η Νταϊάνα Σπένσερ εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1981 με αυτό το κόκκινο πουλόβερ με τα άσπρα προβατάκια – εκτός από ένα και μοναδικό μαύρο – σε έναν αγώνα πόλο, τον οποίο παρακολούθησε και ο τότε Πρίγκιπας Κάρολος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Η πριγκίπισσα έκανε αίσθηση με την άνετη, χαλαρή συμπεριφορά της αλλά ταυτόχρονα έκανε διάσημες και τις σχεδιάστριες του ρούχου, την Σάλι Μιούιρ και την Τζοάνα Όσμπορν που είχαν ιδρύσει την εταιρεία Warm & Wonderful.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Λίγες εβδομάδες αργότερα, έλαβαν μια επιστολή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου τους εξηγούσαν ότι η μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας έσκισε κατά λάθος το πουλόβερ και τις ρωτούσαν αν ήταν δυνατόν να το επιδιορθώσουν ή να το αντικαταστήσουν.

Οι δυο γυναίκες έπλεξαν ένα νέο πουλόβερ, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα το 1983, όμως αυτό που πουλήθηκε σήμερα ήταν το αυθεντικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις