Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόεδρος Ουκρανίας: Δικαιολογεί το “στήσιμο” της δολοφονίας του δημοσιογράφου

Πρόεδρος Ουκρανίας: Δικαιολογεί το “στήσιμο” της δολοφονίας του δημοσιογράφου

Στο πλευρό των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας του για την υπόθεση της δήθεν “δολοφονίας” του Ρώσου δημοσιογράφου Μπάμπτσενκο στάθηκε σήμερα Τρίτη ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη σκηνοθεσία της δολοφονίας του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais που δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Εκείνοι που μας επικρίνουν θα προτιμούσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να είχαν σκοτώσει τον δημοσιογράφο;”, διερωτάται ο Ποροσένκο, ερωτηθείς για τη σκηνοθετημένη δολοφονία του γνωστού επικριτή του Κρεμλίνου Αρκάντι Μπάμπτσενκο.

Σύμφωνα με το Κίεβο, χάρις στα “fake news” αποτράπηκε η υλοποίηση του πραγματικού σχεδίου για τη δολοφονία του ρεπόρτερ, που είχε εξυφάνει η Μόσχα.

“Αν πρέπει να προστατεύσουμε την ελευθερία του Τύπου, αν πρέπει να προστατεύσουμε τους δημοσιογράφους, πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τις τεχνικές”, τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Το χρονικό της δήθεν εκτέλεσης

Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε το βράδυ της 29ης Μαΐου τον θάνατο του Μπάμπτσενκο (φωτογραφία πάνω), ο οποίος είχε βρεθεί στο σπίτι του νεκρός με τρεις σφαίρες. Την επομένη οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου για το περιστατικά στη διάρκεια του οποίου ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε ζωντανός, σώος και αβλαβής.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες “έχουν συλλάβει τον υπεύθυνο και στο πολύ άμεσο μέλλον θα δείξουν” από πού “έλαβε χρήματα, διαταγές, καταλόγους με ονόματα δημοσιογράφων για να δολοφονήσει”, ισχυρίστηκε ο Ποροσένκο.

Όταν ρωτήθηκε για τον φερόμενο κατάλογο 30 δημοσιογράφων τους οποίους η Μόσχα θέλει να δολοφονήσει στην Ουκρανία και σε χώρες μέλη της Ε.Ε., ο Ποροσένκο απάντησε ότι δεν έχει ενημερώσει προσωπικά τις κυβερνήσεις των χωρών, “όμως οι μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται μεταξύ τους”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις