Κόσμος

Πρόεδρος Τσεχίας προς λαθρομετανάστες: Κανόνες αλλιώς δρόμο – Δεν σας καλέσαμε εδώ

Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των λαθρομεταναστών, έπειτα από την εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας.

«Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας», δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk.

«Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», τόνισε.

Την Παρασκευή η αστυνομία της Τσεχίας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να συγκρατήσει περίπου 100 μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το κέντρο κράτησης στην Μπέλα-ποντ- Μπεζντέζεμ όπου βρίσκονται αναμένοντας την απέλασή τους.

Επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας αλλοδαπών Κατερίνα Ρέντλοβα.

«Τους ανθρώπους αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα στη δική τους χώρα», επεσήμανε ο Ζέμαν.

«Πρέπει να δράσουμε για την καταστολή των τρομοκρατικών καθεστώτων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να εξαλείψουμε τη βασική αιτία αναχώρησης (των μεταναστών προς την Ευρώπη)», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sanep που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70,8% των Τσέχων εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την υποδοχή στη χώρα τους μεταναστών από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Η Τσεχία έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί στο έδαφός της 1.500 πρόσφυγες ως το 2017. Μέχρι στιγμής είναι κυρίως χώρα μετάβασης προς τη δυτική Ευρώπη.

Στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του έτους η αστυνομία αλλοδαπών συνέλαβε στην Τσεχία 3.018 παράτυπους μετανάστες, αύξηση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με τον Ρέντλοβα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 15
«Η Ευρώπη χρειάζεται τακτικά πυρηνικά όπλα» δηλώνει ο πρόεδρος της Airbus, Ρενέ Όμπερμαν
Απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους Iskander που έχουν αναπτυχθεί στο Καλίνινγκραντ, ο Ρενέ Όμπερμαν εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει μια κοινή ικανότητα πυρηνικής αποτροπής
Ο διευθυντής της Airbus, Ρενέ Όμπερμαν