Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Προετοιμασίες εμφυλίου στην Καταλονία: “Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να συλλάβει τον Πουτζδεμόντ” αναφέρει το Bloomberg

Προετοιμασίες εμφυλίου στην Καταλονία: “Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να συλλάβει τον Πουτζδεμόντ” αναφέρει το Bloomberg

Με “κομμένη ανάσα” παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα όσα διαδραματίζονται στην Καταλονία, με τον πρόεδρό της να αναμένεται να κηρύξει σήμερα μονομερώς την ανεξαρτησία της. Ωστόσο η Ισπανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί κάτι τέτοιο, με το Bloomberg να αναφέρει πως η Μαδρίτη σχεδιάζουν την σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Μάλιστα το διεθνές ενημερωτικό δίκτυο αναφέρει ότι στην Καταλονία έχει σταλεί η “ελίτ” των Ισπανικών αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμα και την τοπική αστυνομία εάν υπερασπιστεί τον Πουτζδεμόντ.

Ωστόσο όπως σημειώνει ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική απόφαση με το τι θα πράξει εάν γίνει η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

“Εάν τελικά η Καταλονία δεν ανακοινώσει η ανεξαρτησία, τότε δεν θα αποκαλυφθεί τι σχεδίαζε η Μαδρίτη” αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Πουτζδεμόντ αναμένεται να πάρει τον λόγο στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον του κοινοβουλίου, όπου οι αυτονομιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Μαριάνο Ραχόι από τη μεριά του υποστηρίζει ότι θα χρησιμοποιήσει μόνο… την απαραίτητη βία, χωρίς να έχει διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις