Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πρώην αστυνομικός και γιός του οι δολοφόνοι του μαύρου άνδρα που έκανε τζόκινγκ (video)

Πρώην αστυνομικός και γιός του οι δολοφόνοι του μαύρου άνδρα που έκανε τζόκινγκ (video)

Το video που καταγράφει την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου Αμάντ Άρμπερι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ ενώ έκανε τζόκινγκ προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Το FBI συνέλαβε τους δολοφόνους του.

Δράστες της δολοφονίας που έχει σοκάρει στις ΗΠΑ και όχι μόνο είναι ο 64χρονος πρώην αστυνομικός Γκρέγκορι ΜακΜάικλ και ο 34χρονος γιος του Τράβις. Και οι δυο συνελήφθησαν από το FBI και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Και αυτό χάρη στις αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, γιατί αρχικά σε πατέρα και γιο κανείς δεν πέρασε χειροπέδες.

Click4more Τον σκότωσαν ενώ έκανε τζόκινγκ – Το σοκαριστικό βίντεο που προκαλεί θύελλα στις ΗΠΑ

Οι εικόνες από τη στιγμή που πέφτει νεκρός ο άτυχος 25χρονος Αμάντ Άρμπερι ενώ έκανε τζόκινγκ, εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης από την κοινότητα και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

Ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ και ο Τράβις ΜακΜάικλ θα προφυλακιστούν για τον φόνο του Αμάντ Άρμπερι. Το έγκλημα έγινε στην πόλη Μπράνσγουικ, στις 23 Φεβρουαρίου. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότεροι από δυο μήνες για να γίνουν οι συλλήψεις των δυο δραστών. Σύμφωνα με το FBI ήταν ο Τράβις ΜακΜάικλ εκείνος που σκότωσε τον 25χρονο Άρμπερι.

https://youtu.be/cYt3fpX88Vw

Το video που σόκαρε τις ΗΠΑ

Ο φόνος του Άρμπερι καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο από μάρτυρα, που δεν έχει κατονομαστεί, καθώς πλησίαζε τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο. Το βίντεο, διάρκειας 28 δευτερολέπτων, διαδόθηκε ευρύτατα τις τελευταίες ημέρες και το περιεχόμενό του, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι συνέβη, προκάλεσε αγανάκτηση γιατί η αστυνομία και η εισαγγελία δεν ανέλαβαν δράση και δεν συνέλαβαν αρχικά τους ΜακΜάικλ.

Ο εισαγγελέας ο οποίος ορίστηκε να χειριστεί την υπόθεση — που πήρε τεράστια δημοσιότητα — αφού άλλοι δύο εισαγγελείς προτίμησαν να αυτοεξαιρεθούν, είπε την Τετάρτη ότι θα ζητούσε να σχηματιστεί σώμα ενόρκων για να εξετάσει τις κατηγορίες σε βάρος των δύο λευκών ανδρών. Όμως η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος πατέρα και γιου χθες καθιστούν αχρείαστη τη διαδικασία.

Πολιτικοί όπως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν, αστέρες του αθλητισμού όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, διασημότητες και απλοί χρήστες του Διαδικτύου απαιτούσαν χθες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δύο άνδρες για τη δολοφονία του 25χρονου Αμάντ. Η πίεση από την κοινή γνώμη και οι οργισμένες αντιδράσεις οδήγησαν στο να ανοίξει ξανά έρευνα και να συλληφθούν οι δράστες.

Στο βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία, ο Αμάντ Άρμπερι φαίνεται καθώς τρέχει κατά μήκος ενός δρόμου στο Μπράνσγουικ. Ενώ αλλάζει κατεύθυνση για να αποφύγει ένα ημιφορτηγό, στην καρότσα του οποίου στέκεται όρθιος ένας άνδρας, τον σταματάει ένας δεύτερος και τον αρπάζει. Ο Αμάντ προσπαθεί να τον απωθήσει. Ακούγεται ένας πυροβολισμός. Κατόπιν ένας δεύτερος.

Όπως κατέγραψε αστυνομική αναφορά, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ υποστήριξε ότι ο Αμάντ Άρμπερι ήταν «κλέφτης», που «κορδωνόταν» μπροστά στο σπίτι του. Πρόσθεσε πως πήρε το πιστόλι του, ο γιος του μια επαναληπτική καραμπίνα κι άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ισχυρίστηκε πως το θύμα «επιτέθηκε βίαια» στον γιο του, που τον πυροβόλησε δύο φορές.

Πατέρας και γιος προφυλακίστηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και New York Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις