Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Προκαλεί η Άγκυρα με νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis – Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Oruc Reis
Φωτογραφία αρχείου

Η ναυτική οδηγία της Τουρκίας ενεργοποιήθηκε σήμερα και θα είναι σε ισχύ μέχρι της 23 Αυγούστου. Στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέα τουρκική NAVTEX εκδόθηκε σήμερα (10.08.2020), για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου

Η NAVTEX ενεργοποιείται από σήμερα και θα έχει ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα ενεργοποιήθηκε επίσης η Navtex που αφορά άσκηση με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο. Η ανακοίνωση του τουρκικού Γραφείου Πλοήγησης, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα διεξάγει άσκηση με πυροβόλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική οδηγία της Τουρκίας ισχύει για τις 10 και 11 Αυγούστου.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση ορίστηκε μία ώρα μετά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκο Χαρδαλιά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και τη λήψη νέων μέτρων.  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις