Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Προκαλεί ο Φουάτ Οκτάι: «Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571»

Προκαλεί ο Φουάτ Οκτάι: «Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571»

Η Άγκυρα δεν σταματά τις προκλήσεις με την σκυτάλη να περνά στον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Μιλώντας για την Κύπρο είπε ότι «είναι ένα νησί, το οποίο είναι δικό μας από το 1571».

Δεν δίστασε ο Οκτάι να προκαλέσει εκ νέου λέγοντας πως «σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειονότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».

Επισήμανε εξάλλου πως «στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Να υπογραμμίσω πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».

Δεν άφησε ασχολίαστη και την υπογραφή των συμφωνιών της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ. «Με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν, γνωρίζουν την απάντηση, την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».

«Επίσης, δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της ‘ΤΔΒΚ’», κατέληξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις