Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Προκαλεί ο Μπολσονάρο: Οι βραζιλιάνοι δεν έχουν γνωρίσει δικτατορία!

Προκαλεί ο Μπολσονάρο: Οι βραζιλιάνοι δεν έχουν γνωρίσει δικτατορία!
photo epa

«Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τι εστί δικτατορία» δήλωσε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο που μάλλον… ξέχασε τα 20 χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία!

Ο Μπολσονάρο που ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για την περίοδο εκείνη, χαρακτήρισε την στρατιωτική δικτατορία της χώρας του «καθεστώς με κύρος», σε συνομιλία που είχε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

«Η Ουγγαρία είναι μία χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα επί κομμουνισμού στο παρελθόν και είναι ένας λαός που γνωρίζει τι εστί δικτατορία. Ο λαός της Βραζιλίας δεν το γνωρίζει ακόμη, δεν γνωρίζει τι σημαίνει να υποφέρεις από την πυγμή αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο Μπολσονάρο στον συνομιλητή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ο Globo.

O Βραζιλιάνος πρόεδρος δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την διαφωνία του με την ισχύουσα νομοθεσία περί Μετανάστευσης, διότι μετέτρεψε τη μεγάλη αυτή χώρα της Νοτίου Αμερικής σε ένα κράτος δίχως σύνορα, που «δέχεται αδιακρίτως την είσοδο των ξένων. Ήμουν αντίθετος στον τελευταίο νόμο για τη Μετανάστευση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε κράτος δίχως σύνορα. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε αδιακρίτως την είσοδο όποιου να’ ναι, απλώς και μόνο γιατί αυτός θέλει να έλθει εδώ», τόνισε ο Μπολσονάρο, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο Efe.

Η νομοθεσία αυτή, που άρχισε να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2017, ανέτρεπε το προηγούμενο νομικό καθεστώς που ίσχυε από τον καιρό της δικτατορίας και αντιμετώπιζε τους μετανάστες ως απειλή. Με τη νέα νομοθεσία οι μετανάστες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της Βραζιλίας.

Για τον ακροδεξιό ηγέτη αυτό δεν είναι επιτρεπτό καθώς είπε πως αν αυτός ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει, τότε κάθε ξένος πολίτης που θα έρχεται στη χώρα “θα έχει τα ίδια δικαιώματα με εμάς».

Ο Μπολσονάρο αναφέρθηκε στη μεταναστευτική νομοθεσία έπειτα από την ενημέρωση του Τύπου για την τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε από τον Ούγγρο πρωθυπουργό. Ο Όρμπαν, που έχει τονίσει πως με τον Μπολσονάρου κέρδισαν οι αξίες εκείνες που και ο ίδιος συμμερίζεται και θεωρεί σημαντικές, υποστηρίζει επίσης μία αυστηρά περιοριστική μεταναστευτική πολιτική και διατείνεται πως οι Μουσουλμάνοι μετανάστες απειλούν να διαβρώσουν τα χριστιανικά θεμέλια της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις