Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προκαλεί ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν όλο το νησί δικό τους!

Προκαλεί ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν όλο το νησί δικό τους!

Προκλητικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκουργκούν, σχολιάζοντας την απόφαση της κυπριακής Βουλής να καθιερώσει ως εθνική γιορτή την επέτειο από το δημοψήφισμα του 1950, όταν το 96% των Κύπριων είχε ταχθεί υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Την περασμένη Παρασκευή (10.02.2017) η Βουλή της Κύπρου υπερψήφισε την πρόταση του κόμματος ΕΛΑΜ να καθιερωθεί ως εθνική γιορτή η επέτειος από το δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950 και να αναφέρεται στα σχολικά βιβλία.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Οζγκουργκούν χαρακτήρισε την απόφαση της κυπριακής Βουλής ως «το πιο σοβαρό πλήγμα» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την «πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει όλο το νησί δικό της».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη εξήγηση για την έγκριση του κοινοβουλίου μιας πρότασης που έγινε από τρεις βουλευτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία να εκφράσουν το μίσος τους προς τους Τούρκους, μια ρατσιστική μειονότητα στην κυπριακή Βουλή», είπε.

Ο “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους τόνισε ότι αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν χωρίς αυτή η απόφαση να αναιρεθεί, δεν θα ήταν μόνο χάσιμο χρόνου αλλά και ένδειξη ασέβειας σε όλα τα κόμματα που συμβάλουν θετικά στη διαδικασία.

Πηγή: aa.com.tr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε