Κόσμος

Προκαλεί πάλι ο Ακάρ: Κατηγορεί τον Χάφταρ ότι “εμποδίζει την ειρήνευση” στη Λιβύη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα επίθεση εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι “εμποδίζει την ειρήνευση” στη Λιβύη.

Ο Ακάρ κάλεσε επίσης να σταματήσει “αμέσως” η παροχή υποστήριξης στον Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών της Μάλτας και της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης.

“Είναι αναγκαίο να διακοπεί αμέσως κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη προς τον πραξικοπηματία Χάφταρ ο οποίος εμποδίζει την αποκατάσταση της ειρήνης, της ηρεμίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης”, είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

“Ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ο πραξικοπηματίας Χάφταρ”, επέμεινε, μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης Φάτχι Μπατσάγα και τον υπουργό Εσωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλέρι.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με με την GNA σε ότι αφορά “την στρατιωτική εκπαίδευση και συνεργασία”.

Οι δηλώσεις αυτές του Ακάρ γίνονται σε μια περίοδο που η κατάσταση στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα τεταμένη, μετά την απειλή της Αιγύπτου ότι θα παρέμβει στρατιωτικά αν οι δυνάμεις της GNA προωθηθούν προς τη Σύρτη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας που ελέγχεται από τον Χάφταρ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα