Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Προκλητικό βίντεο από την Τουρκία: «Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο»

Προκλητικό βίντεο από την Τουρκία: «Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο»

Κατά τη συνήθη τακτική της η Τουρκία με αφορμή την αυριανή επέτειο της μαύρης εισβολής στην Κύπρο προκαλεί αυτή τη φορά με κινηματογραφικό τρόπο. Μέσα από βίντεο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έφεραν την ειρήνη στο νησί.

Η Τουρκία με ένα βίντεο και ένα μήνυμα στο twitter αναφέρεται στην μαύρη επέτειο προβάλλοντας εικόνες από την εισβολή στην Κύπρο 45 χρόνια μετά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες –και μετά από μισό αιώνα- στην Κύπρο και τη Μεσόγειο.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, “αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει τη χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους”.

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974 που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την “ειρήνη” στο νησί μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 του σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ στα ανοιχτά της Κύπρου.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1152205375250284545

Πηγή: sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις