Κόσμος

Προκλητικός και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης ακόμη και αν πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό που δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και πως με την στήριξη που θα παρέχουν στην κυβέρνηση της Τρίπολης, θα εξασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Ερντογάν με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα και απεγκλωβίστηκε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μεσόγειο.

«Τα σχέδια για τον πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Μεσόγειο εξουδετερώθηκαν τελείως με τα τελευταία βήματα που κάναμε. Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή κάθε πτυχής των μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης» και πρόσθεσε πως «κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «η Τουρκία θα διαβεβαιώσει ότι το 2020 θα ισχύσουν όλες οι παράμετροι της συμφωνία με την Λιβύη, σε υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Τρίπολης» και πως «η συμφωνία που υπόγραψε με την Λιβύη χάλασε τα σχέδια τους για να εξαιρέσουν την χώρα μας από τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο».

«Σήμερα, η Τουρκία κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και με αίσθηση ελπίδας. Η χώρα θα συνεχίσει να διατηρεί την ενότητα, την σταθερότητα και την ευημερία της έναντι των επιθέσεων που δέχεται», κατέληξε ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο εργάτες βρέθηκαν ζωντανοί στο Νεπάλ 9 ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες - Η στιγμή που ανασύρονται από την υπόγεια σήραγγα
Η κατάρευση του παγετώνα ενδέχεται να παγίδευσε τουλάχιστον 900 ανθρώπους σε σήραγγες που συνδέονται με έξι υδροηλεκτρικά έργα κατά μήκος του ποταμού
νεπαλ
Λίντσεϊ Κλάνσι: Δεν συμφωνούν οι ένορκοι για τη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα 3 παιδιά της – «Ένας δεν ακολουθεί τον νόμο»
Οι 12 ένορκοι, εννέα γυναίκες και τρεις άνδρες, έχουν ήδη συμπληρώσει περίπου 35 ώρες διαβουλεύσεων μετά από σχεδόν έξι εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας
Η Λίντσει Κλάνσι
Όταν η Γκλόρια Στάινεμ έγινε κρυφό «κουνελάκι» του Playboy και πόζαρε ως σερβιτόρα κοκτέιλ
Η Στάινεμ μπήκε με ψεύτικη ταυτότητα στην έπαυλη του Χιου Χέφνερ - Το «A Bunny’s Tale» έγινε ένα από τα πιο γνωστά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ της πρώιμης καριέρας της και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1985, με την Κίρστι Άλεϊ στον ρόλο της Στάινεμ
Unspecified - 1985: (L-R) Kirstie Alley, Gloria Steinem, behind the scenes, making of the ABC tv movie 'A Bunny's Tale', about the Playboy Club and Playboy Bunnies. (Photo by Donna Svennevik
Ο Τραμπ τα έβαλε ξανά με την Ευρώπη για Ιράν και μεταναστευτικό: «Έσωσα τη Βρετανία από ιρανική επίθεση με πυρηνικά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ξανά τη Βρετανία για τη μη εμπλοκή της στον πόλεμο με το Ιράν και επέκρινε τόσο το Παρίσι όσο και το Λονδίνο για τις μεταναστευτικές ροές
Ντόναλντ Τραμπ