Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Προκλητικός ο Ερσίν Τατάρ: Κύπρος και Ελλάδα να εγκαταλείψουν τη αδιάλλακτη στάση

Ερσίν Τατάρ

Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο όταν ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν τα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ, κέρδισε τις εκλογές στα κατεχόμενα και με το… καλημέρα σας, άρχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Με τους πανηγυρισμούς από τη νίκη του στις εκλογές στα κατεχόμενα να μην έχουν καλά καλά κοπάσει, ο Ερσίν Τατάρ απ(έδειξε) γιατί τον διάλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «κατέβει» κόντρα στον Μουσταφά Ακιντζί.

Ο νέος κατοχικός ηγέτης αν και υποστήριξε ότι θέλει διάλογο και λύση του Κυπριακού, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για αδιάλλακτη στάση και απείλησε πως αν συνεχίσουν (!) «να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας».

Click4more H Τουρκία χαιρετίζει τη νίκη Τατάρ στα κατεχόμενα – Προκλητικό tweet Τσαβούσογλου

«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων. Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη. Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας», είπε αρχικά ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα κατεχόμενα.

Και αφού προσπάθησε να δείξει το καλό του πρόσωπο, έδειξε και το… άλλο. «Δεν θα είναι δύσκολο να καθίσουμε στο τραπέζι και να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αν οι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες φίλοι μας διαβάσουν σωστά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον. Αν δεν το κάνουν αυτό και συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας» υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ, μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Απευθυνόμενος δε προς τον ΟΗΕ και την ΕΕ σημείωσε: «Να είστε δίκαιοι. Ο τουρκοκυπριακός λαός ουδέποτε θα παραιτηθεί από το να διοικεί τον εαυτό του, από την κυριαρχία του. Βγείτε πλέον από τα καλούπια. Σκεφτείτε διαφορετικά. Ο δρόμος που ακολουθήσατε μέχρι σήμερα δεν διασφάλισε την επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο, αντιθέτως την εμπόδισε. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί σας. Αρκεί να μην παραγνωρίζετε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού».

Ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκεται σε διαδικασία σχηματισμού νέου «κυβερνητικού» σχήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις