Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Δεν θα καυγαδίσουμε αλλά δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Δεν θα καυγαδίσουμε αλλά δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο
Φωτογραφία twitter @MevlutCavusoglu

Να τσακωθεί με κανέναν δεν θέλει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν… “παραχωρεί” σε κανέναν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησε μάλιστα “δίκαιη” μοιρασιά και επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο.

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας γύρω από το νησί. Δεν θέλουμε να μαλώσουμε με κανέναν. Στόχος μας είναι να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, όπου μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι απάντησαν σε ερωτήσεις φοιτητών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο» και θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο να παραβιαστούν», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Μίλησε επίσης για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στον Κυπριακό. Η λύση στο Κυπριακό, είπε, είναι απαραίτητη για την ειρήνη στο νησί και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. «Εξετάσαμε τα επόμενα βήματα» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να κάνει αυτό που της αναλογεί για να εξασφαλίσει την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία στο νησί».

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1052131964466208768

Έκρινε δε ότι δεν έχει σημασία να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις αν δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν και αποτέλεσμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις