Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προκλητικός Τσαβούσογλου! “Όταν χρειάστηκε ανεβήκαμε στα Ίμια”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απάντηση στον Νίκο Κοτζιά με… γενναίες δόσεις προκλητικότητας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια, η… μπηχτή για τον Οτσαλάν και η επίθεση για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

Απάντηση στη συνέντευξη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών έδωσε ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αφορμή ήταν η αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

“Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, για να συμπληρώσει προκαλώντας: “Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε“.

Η δήλωση αυτή ήταν φυσικά μια “αιχμηρή” αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια.

Επιπλέον, αναφερόμενους στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε ακόμη πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη, ενώ είχε και ένα… καρφί για την υπόθεση Οτσαλάν.

Αυτό δεν μας προκαλεί απορία” τόνισε ο τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως “ο επικεφαλής του κουρδικού PKK είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα“.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε