Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Πρόσκληση σε γεύμα από τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρόσκληση σε γεύμα από τον Ντόναλντ Τραμπ

Μοιάζει ίσως με σενάριο γνωστής ταινίας θρίλερ: ο ισχυρός άνδρας που καλεί στο σπίτι του για γεύμα εκείνους που διαφώνησαν μαζί του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, φυσικά, δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει κακό στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που κάλεσε για γεύμα στον Λευκό Οίκο. Αλλά τα παράπονά του, μάλλον, δεν θα τα κρύψει.

Η πρόσκληση σε γεύμα από τον Αμερικανό πρόεδρο στους Γερουσιαστές του κόμματος που τον στήριξε έγινε μετά τη νέα ήττα του για το Obamacare. Στόχος της πρόσκλησης να συζητήσουν το θέμα του νομοσχεδίου της υγείας, μία ημέρα αφότου η προσπάθεια του κόμματος να αντικαταστήσει τον νόμο κοινωνικής ασφάλισης του Μπαράκ Ομπάμα του κατέρρευσε στη Γερουσία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνάντηση και ο οποίος μίλησε ανώνυμα, “υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της υγείας”. Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ο Τραμπ, μετά την εξέλιξη στη Γερουσία, εξέφρασε την απογοήτευσή του και άφησε να εννοηθεί ότι θα αφήσει τις ασφαλιστικές αγορές που δημιουργήθηκαν με τον νόμο του Μπαράκ Ομπάμα (“Obamacare”) να καταρρεύσουν, ώστε να αναγκαστούν οι Δημοκρατικοί να συνεργαστούν για να μη μείνουν χωρίς κάλυψη οι ασφαλισμένοι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακ Κόνελ, όταν απέτυχε να εξασφαλίσει πλειοψηφία μετά από αντίσταση από γερουσιαστές του ίδιου του τού κόμματος, ανακοίνωσε χθες ότι θα πιέσει για ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα που θα ανακαλέσει τον νόμο Obamacare.

Οι πιθανότητες να τα καταφέρει όμως φαίνονται λίγες, καθώς το κόμμα στη Γερουσία δεν έχει το περιθώριο να χάσει πάνω από δύο ψήφους, και τουλάχιστον τρεις Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους σε κάποια τέτοια κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε