Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το “Πρόσωπο της χρονιάς” για το Time, δεν είναι ένα…

Time Πρόσωπο της χρονιάς

Γυναίκες που “έσπασαν” τη σιωπή τους και αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ. Είναι εκείνες που τιμήθηκαν από το Time ως “Πρόσωπο της χρονιάς”.

Δεν είναι ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Είναι εκείνες και είναι πολλές. Είναι και δυνατές γιατί μίλησαν επιτέλους για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ. Είναι το “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το Time.

Οι γυναίκες που τιμήθηκαν ονομάστηκαν «Silence Breakers». Είναι εκείνες που έσπασαν τη σιωπή τους. Για το εξώφυλλο επιλέχθηκαν η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η πρώην μηχανικός της Uber Susan Fowler…

Δείτε το video του Time για το “Πρόσωπο της χρονιάς”

Επί της ουσίας, το περιοδικό τιμά το κίνημα #MeToo, που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ που όπως αποκαλύφθηκε βρίσκεται πίσω από πολλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ηθοποιών που έπαιζαν στις ταινίες του.

Το κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, αναπτύχθηκε στα social media μετά τις αποκαλύψεις που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ.

Επιλέχθηκε ως το «πρόσωπο» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017.

Την επιλογή του περιοδικού για το “Πρόσωπο της χρονιάς” αποκάλυψε ο διευθυντής σύνταξης Έντουαρντ Φέλσενθαλ στην εκπομπή του NBC, Today. «Οι πράξεις των γυναικών στο εξώφυλλό μας, μαζί με εκείνες εκατοντάδων άλλων, και πολλών ανδρών επίσης, προκάλεσαν μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην κουλτούρα μας από το ‘60».

“Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης –οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία”, επεσήμανε ο διευθυντής του Time.

Παραδοσιακά, κάθε Δεκέμβριο το Time επιλέγει το “πρόσωπο της χρονιάς”, την προσωπικότητα που κρίνει ότι σφράγισε τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις