Δευτέρα, 27 Μαΐ
20oC Αθήνα

Προσοχή – Το κουτί με την πίτσα μπορεί να κρύβει ναρκωτικά

Προσοχή – Το κουτί με την πίτσα μπορεί να κρύβει ναρκωτικά
photo reuters

Το ντελίβερι με τα ναρκωτικά έχει πάει σε άλλο.. επίπεδο την εποχή του κορονοϊού και η Interpol εφιστά την προσοχή μας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σήμερα η διεθνής αστυνομία Interpol διάφοροι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διανομής φαγητού ως πρόσχημα για να μεταφέρουν ναρκωτικά και άλλα παράνομα προϊόντα την περίοδο του πανδημίας του κορονοϊού, όπου τα πάντα είναι κλειστά σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την Interpol, η υπηρεσία έχει δεχτεί σήμα από την αστυνομία της Ιρλανδίας, της Μαλαισίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας που ανέφεραν ότι κάποιοι ντιλιβεράδες μεταφέρουν ναρκωτικά όπως κοκαΐνη, μαριχουάνα, κεταμίνη και έκσταση.

Το lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση διανομέων.

Μέσα στον μήνα η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε επτά άτομα που παρίσταναν τους διανομείς στο Αλικάντε και στη Βαλένθια, όμως δεν μετέφεραν φαγητά ή άλλα προιοντα αλλά ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες μετέφεραν με ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα κοκαΐνη και μαριχουάνα και κάποια από τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα μέσα σε σακίδια που χρησιμοποιούν οι διανομείς.

Στην Ιρλανδία η αστυνομία κατάσχεσε οκτώ κιλά κοκαΐνης και δύο όπλα κρυμμένα μέσα σε κουτιά πίτσας, ανέφερε η Interpol.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις