Κόσμος

Πρόστιμο 900.000 ευρώ στην Apple

Ο αμερικανικός κολοσσός καταδικάστηκε από τις ιταλικές αρχές για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ιταλική Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς η Apple
δεν πρόσφερε δύο χρόνια δωρεάν εγγύηση στα προϊόντα της.

Τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας “δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια σύμφωνα με τον νομοθεσία για τους καταναλωτές”, αναφέρει η ιταλική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι πληροφορίες που έδινε η Apple “ωθούσαν τους καταναλωτές να υπογράψουν ένα επιπλέον συμβόλαιο (και να πληρώσουν για την παροχή υποστήριξης) για διάστημα που εν μέρει κάλυπτε αυτό της δωρεάν νόμιμης εγγύησης”, προσθέτει η Αρχή, η οποία ζήτησε από την Apple να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον ιστότοπό της.

Η Apple θα πρέπει να σταματήσει “τις παράνομες εμπορικές της πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών” και να ενημερώσει την Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς για τα μέτρα που θα λάβει για να εφαρμόσει την απόφαση.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δράμα δίχως τέλος στη Βενεζουέλα: Έφτασαν τους 3.242 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό - Ανυπολόγιστος ο αριθμός των αγνοουμένων
Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι μπορεί οι αγνοούμενοι να φτάνουν ως και τους 50.000, ενώ κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 10.000 - Πολλοί σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί
Σεισμός στη Βενεζουέλα