Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρόστιμο για το Pornhub – Κέρδισε πάνω από 780.000 ευρώ από sex trafficking

Πρόστιμο για το Pornhub – Κέρδισε πάνω από 780.000 ευρώ από sex trafficking

Οι ιδιοκτήτες του Pornhub, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους με περιεχόμενο για ενήλικες στον κόσμο, παραδέχθηκαν ότι φιλοξενούσαν βίντεο και δέχονταν πληρωμές από μια εταιρεία παραγωγής ταινιών για ενήλικες που δεν λειτουργεί πλέον, οι χειριστές της οποίας καταδικάστηκαν για σεξουαλική διακίνηση.

Σύμφωνα με το Sky News η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Pornhub, η Aylo Holdings παραδέχτηκε ότι κέρδισε περισσότερα από 864.000 δολάρια (784.000 ευρώ) από τη σεξουαλική διακίνηση, αναρτώντας βίντεο με γυναίκες στον ιστότοπό του χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ανέφεραν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Η Aylo Holdings πλούτιζε «εν γνώσει της, κλείνοντας το μάτι» στα θύματα που ενημέρωναν στην εταιρεία ότι τους είχαν πει ψέματα και ότι τους είχαν εξαναγκάσει στα βίντεο», δήλωσε ο Τζέιμς Σμιθ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ, παλαιότερα γνωστή ως MindGeek, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια δολάρια (1,4 εκατομμύρια λίρες) στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και ατομικές αποζημιώσεις στα θύματα.

Σύμφωνα με μια συμφωνία μεταξύ του Aylo και των εισαγγελέων, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα, αλλά δεν είναι γνωστό ποια θύματα θα επιλεχθούν και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Σύμφωνα με το Sky News, διαπιστώθηκε ότι η Aylo φιλοξενούσε βίντεο και δεχόταν πληρωμές από το GirlsDoPorn, μια πλέον ανενεργή εταιρεία παραγωγής ταινιών για ενήλικες, οι χειριστές της οποίας καταδικάστηκαν για μια σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής εμπορίας.

Ο Breon Peace, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, είπε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το ψήφισμα, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες συμφωνημένες πληρωμές στις γυναίκες των οποίων οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στις πλατφόρμες της εταιρείας και μια ανεξάρτητη παρακολούθηση θα φέρει κάποια μέτρα σε όσους επηρεάζονται αρνητικά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις