Κόσμος

Πρόστιμο – μαμούθ στην Porsche!

Ένα τεράστιο πρόστιμο, ύψους -κρατηθείτε- 535 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην Porsche, από την εισαγγελία της Γερμανίας.

Η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δέχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία στο πλαίσιο του σκανδάλου των κινητήρων ντίζελ με παραποιημένο λογισμικό το οποίο έκρυβε τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φανόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Η απόφαση για την Porsche

Οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης δήλωσαν πως η αρμόδια διεύθυνση της εταιρείας παραμέλησε τις νομικές υποχρεώσεις της να επιβλέπει, γεγονός που τελικά επέτρεψε την πώληση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που εκπέμπουν υπερβολικούς ρύπους.

Το πρόστιμο σε βάρος της Porsche για το σκάνδαλο dieselgate επιβάλλεται έπειτα από πρόστιμο 1 δισεκ. ευρώ που επιβλήθηκε στη Volkswagen από εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ και πρόστιμο 800 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο επέβαλαν ειαγγελείς του Μονάχου στην Audi.

Αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 συστηματική παραποίηση των τιμών των εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο έχει κοστίσει στον όμιλο Volkswagen 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ποινές και πρόστιμα.

Μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στην Porsche, δεν υπάρχει πλέον καμιά διαδικασία τέτοιου τύπου με στόχο τον όμιλο Volkswagen ή τις μάρκες του, ανέφερε εκπρόσωπος του κατασκευαστή.

Όμως η πληρωμή αυτού του προστίμου «δεν επηρεάζει» τις ατομικές διώξεις ή τις προσφυγές πελατών, διευκρίνισε η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα