Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πρόστιμο στον σέρβο πρόεδρο γιατί ήπιε σαμπάνια!

Ο πρέοδρος της Σερβίας Μπορις Ταντιτς ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και δύο ακόμη Σέρβοι αξιωματούχοι θα πληρώσουν…

 40.000 δηνάρια (617 δολαρια), επειδή ήπιαν σαμπάνια στο γήπεδο, γιορτάζοντας την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον αγώνα με την εθνική Ρουμανίας, στις 10 Οκτωβρίου.

 Εκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας, η ίδια ποινή επιβλήθηκε στην υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Σνέζανα Σάμαρτζιτς Μάρκοβιτς και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Βελιγραδίου, Αλεξάνταρ Άντιτς.

 Ο κ. Τάντιτς και οι δύο αξιωματούχοι εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο όπου αντιμετώπισαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί αποτροπής της βίας και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός αθλητικού χώρου, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους η αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου.

 Σύμφωνα με το νόμο, είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο εσωτερικό των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν από, κατά τη διάρκεια, αλλά και έπειτα από κάποια αθλητική διοργάνωση.

    Η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται για την κατανάλωση αλκοόλ εντός αθλητικού χώρου είναι 30.000 δηνάρια και η μέγιστη 50.000 δηνάρια και αν δεν καταβληθεί το πρόστιμο, επιβάλλεται 60 ημέρες φυλάκιση.

    Αν επαναληφθεί το αδίκημα, απαγορεύεται η παρουσία του παραβάτη σε αθλητικές διοργανώσεις. Οι Τάντιτς, Μάρκοβιτς και Άντιτς δεν επικαλέστηκαν ασυλία και δεν προσέλαβαν συνηγόρους.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος έχει προθεσμία οκτώ ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, είχε δηλώσει στο δικαστή ότι δεν γνώριζε ότι η κατανάλωση αλκοόλ, απλά και μόνο για πρόποση, απαγορεύεται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε