Site icon NewsIT

Προσχέδιο απόφασης Συνόδου Κορυφής: Κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες της Τουρκίας εάν και εφόσον

09.12.2020 | 15:38
Σύνοδος Κορυφής

«Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα άτομα και εταιρείες από την Τουρκία που εμπλέκονται στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται σήμερα σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρει το Reuters.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή της Κύπρου», εφόσον συμφωνηθεί, η Ε.Ε. θα «προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις» στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου κυρώσεων και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής, σύμφωνα με το προσχέδιο δήλωσης.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Κατά το Reuters, οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις δεν ικανοποιούν αρκετά την Ελλάδα, ενώ το σχέδιο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

click4more Ο Ερντογάν κατηγορεί Μητσοτάκη ότι δεν θέλει διάλογο: «Δεν μας επηρεάζουν οι κυρώσεις»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Ε.Ε. «δεν έχει ποτέ φερθεί με εντιμότητα ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version