Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρώτη γεύση ενός εξωγήινου κόσμου! Εκπληκτικά πλάνα από τον Τιτάνα [pics, vid]

Πρώτη γεύση ενός εξωγήινου κόσμου! Εκπληκτικά πλάνα από τον Τιτάνα [pics, vid]

Ήταν τον Ιούνιο του 2005 που ο ανιχνευτής Huygens της NASA προσγειώθηκε στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα. Κατά τη διάρκεια καθόδου που διαρκεί 20 μέρες, το Huygens εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει πώς έμοιαζε η κάθοδος. Αυτό γίνεται για να σηματοδοτήσει το γεγονός πως πλησιάζει στο τέλος της η αποστολή του διαστημικού σκάφους Cassini που μετέφερε το Huygens στον Τιτάνα.

Στα πλάνα φαίνεται ό,τι ακριβώς μοιάζει με γη σε έναν εξωγήινο κόσμο. Μπορεί να φαίνεται σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι σκηνές του βίντεο συνέβησαν στην πραγματική ζωή πριν από 12 χρόνια. Το εκπληκτικό βίντεο τραβήχτηκε όταν ο ανιχνευτής Huygens κατέβηκε πάνω στον μυστηριώδη κόσμο του Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου.

Το Huygens, πρότζεκτ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ταξίδεψε στον Τιτάνα ως συντροφιά του διαστημόπλοιου Cassini. Διαχωρίστηκε από το μητρικό του την παραμονή των Χριστουγέννων το 2004 για ένα 20ήμερο ταξίδι στο πεπρωμένο του στον Τιτάνα.

“Πριν από 12 χρόνια το Huygens προσγειώθηκε σε έναν εξωγήινο κόσμο στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα, σηματοδοτώντας την πιο μακρινή προσγείωση της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. Το να μελετάμε τον Τιτάνα μας βοηθά να δώσουμε έμφαση στη δυνατότητα κατοικησιμότητας αυτού του μικρού κόσμου και να καταλάβουμε καλύτερα τη χημεία της πρώιμης γης”, τονίζει ο Jim Green, διευθυντής της πλανητικής επιστήμης στη NASA.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε