Κόσμος

Πρώτο “tweet” του Charlie Hebdo μετά την τρομοκρατική επίθεση τον Ιανουάριο του 2015

«Επιστρέψαμε στο δίκτυο, υπό τα χειροκροτήματά σας και την προτροπή σας να πάμε να γαμ...». Με αυτή την ανάρτηση, η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στο twitter μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015.

«Έπειτα από μια τεχνική βλάβη, πέρα από τον έλεγχό μας, τον Ιανουάριο του 2015, η παρουσία μας στο Twitter διεκόπη προσωρινά», ανέφερε η ανάρτηση του Charlie Hebdo, που συνοδεύεται με ένα σκίτσο, όπου ένα περιστέρι, του ίδιου χρώματος με το πτηνό του λογότυπου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πετά κουτσουλώντας μνημεία του Παρισιού.

Το τελευταίο tweet αναρτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015, την μέρα της τζιχαντιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του εντύπου στο Παρίσι που είχε αποτέλεσμα 12 συντάκτες και εργαζόμενοι της εφημερίδας να χάσουν τη ζωή τους.

Το σκίτσο ήταν του σκιτσογράφου Ονορέ ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση μαζί με άλλους εμβληματικούς συντάκτες και σκιτσογράφους της εφημερίδας, όπως τους Βολίνσκι, Καμπί, Σαρμπ και Τινιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη, σύμφωνα με τη WSJ
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η αναστολή των αποστολών δολαρίων του Ιράκ είναι προσωρινή, αλλά δεν ανέφεραν ποια συγκεκριμένα βήματα πρέπει να κάνει η Βαγδάτη για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις
WSJ: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη
Τραμπ για την παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν: Συνεχίζουμε να κρατάμε κλειστά τα Στενά του Ορμούζ, τα πλοία τους βρίσκονται στον βυθό
Απείλησε πως για να κλειστεί συμφωνία με το Ιράν στην περίπτωση που ανοίξει τα Στενά, τότε θα πρέπει να εξουδετερώσει τους Ιρανούς ηγέτες - Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ προειδοποιεί πως βρίσκεται σε ετοιμότητα παρά την παράταση της εκεχειρίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ