Κόσμος

Πρώτο υπερατλαντικό “ταξίδι” για το αμερικανικό Φεστιβάλ Μαύρου Κινηματογράφου

«Black and Blue,» «Farming» και «If Not Now, When» είναι μεταξύ των τίτλων που θα προβληθούν στην εναρκτήρια εκδήλωση του αμερικανικού Φεστιβάλ Μαύρου Κινηματογράφου στην Αγγλία.

Το αμερικανικό Φεστιβάλ Μαύρου Κινηματογράφου ταξιδεύει για πρώτη φορά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και προσγειώνεται στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο.

Το τριήμερο ABFF London, το οποίο παρουσιάστηκε χθες, περιγράφεται ως «αναπόσπαστο μέρος μιας σειράς ενεργειών που αποσκοπούν στη διεθνή προβολή και επέκταση του αμερικανικού Φεστιβάλ Μαύρου Κινηματογράφου», και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Screen Nation.

«Η Global Film Series του ABFF παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα για τους μαύρους ηθοποιούς και κινηματογραφιστές σε διεθνές επίπεδο για να δημιουργήσουν νέες συμμαχίες και να μοιραστούν το έργο τους», δήλωσε ο ιδρυτής του ABFF και CEO της ABFF Ventures, Jeff Friday, ο οποίος θα εμφανιστεί σε μια από τις συζητήσεις του φεστιβάλ. «Αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ανάπτυξη αυτών των συνεργειών που μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση της Αφρικανικής Διασποράς στο σύνολό της», πρόσθεσε.

Το ABFF London φτάνει σε μια εποχή που το θέμα των μαύρων βρετανικών ταλέντων που αναγκάζονται να μετακομίσουν στο Χόλιγουντ για να προωθήσουν τη δουλειά τους εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό θέμα συζήτησης. Σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2016, ο ηθοποιός Ντέιβιντ Ογιελόβο προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει την «εξαγωγή ταλέντων» και «να υιοθετήσει την πολυμορφία».

Το ABFF London θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Picturehouse Central.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό