Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών στις ΗΠΑ από τον Kengo Kuma, τον «Καλατράβα της Άπω Ανατολής»

Πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών στις ΗΠΑ από τον Kengo Kuma, τον «Καλατράβα της Άπω Ανατολής»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη Miami Beach θα στηθεί ο πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών του ιαπωνικού αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma and Associates στις ΗΠΑ. Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για το αρχιτεκτόνημα.

Ο πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών με τη σφραγίδα του Kengo Kuma and Associates στις ΗΠΑ θα έχει 18 ορόφους, θα βλέπει στον ωκεανό και θα είναι μέρος συγκροτήματος που περιλαμβάνει το διπλανό κτήριο Versailles, ένα σε ύφος αρ ντεκό ξενοδοχείο της δεκαετίας του 1940, το οποίο ανακαινίζει ο Jean-Michel Gathy του Denniston International Architects για να γίνει το Aman Miami Beach Hotel.

Η ομάδα στο ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο σημειώνει τις επιρροές του αρ ντεκό γείτονά του στον πύργο κατοικιών Aman Miami. Τους κατοίκους θα υποδέχεται στο κύριο αίθριο ένα παραμετρικό στέγαστρο το οποίο παραπέμπει σε «ιπτάμενο δέντρο» και είναι κατασκευασμένο από ξύλινο δικτυωτό πλέγμα. Το στέγαστρο είναι παράδειγμα της αρμονικής συγχώνευσης από τον Kengo Kuma παραδοσιακών υλικών με σύγχρονες τεχνολογίες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη designboom magazine (@designboom)

 

Συνολικά, το αρχιτεκτόνημα θα είναι διακριτικό, γαλήνιο και «με ρίζες στην ιαπωνική φιλοσοφία του wabi-sabi (κοσμοθεωρία επικεντρωμένη στην παροδικότητα και στην ατέλεια) καθώς και στη σοφία που απαντάται στη φυσική απλότητα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις